Det är mycket nu

Jag tycker det är svårt att veta hur bra jag mår. Ibland får jag för mig att jag inte mår bra alls. Sömnlösa nätter, gråt i halsen, hjärtklappning. Andra gånger bubblar skrattet inom mig och jag tänker vilken tur jag har. Hur vackert livet är. Är jag löjlig som inte riktigt står ut med dalarna och topparna? Logiskt förstår jag ju att det är så livet är och alltid kommer att vara. Ändå vill jag ha nån sorts avgränsning. Antingen så ska allting vara skit och inget värt eller så ska allt vara guld och gröna skogar.

Kan ju bli lätt trött på mig själv.

Ibland är det också svårt att se när man står mitt uppe i en förändring. Jag har sökt efter förändring i många år. Plötsligt kom en chans, som av en slump. Jag tog den, utan att egentligen tänka särskilt mycket på det eller ens med nån förhoppning om att jag skulle kunna ta mig till ett nytt ställe.

Jag borde sluta misstro mig själv. När jag insåg att jag hade blivit utvald och mamma höll på att storkna av nyheten, då tänkte jag att jag kanske borde sluta tvivla. Tydligen så kan jag ju saker. Tydligen så kan det bli något av mig också.

Det tänker i alla fall jag se till.

Så jag borde förlika mig med topparna och dalarna. Bra dagar, dåliga dagar. Det är kanske inte så farligt. Jag kämpar på, liksom, tänker inte ge upp. Men visst är det mycket nu. Och jag hinner inte allt jag vill hinna. Att spela är knappt att tänka på, men om jag har varit produktiv under dagen brukar jag tillåta mig att spela Path of Exile på kvällen. Det är ett lagom hjärndött spel som är lätt att hoppa in och ur.

Men träningen har det gått sämre med och ändå är det precis det jag vill göra. Gärna varje dag, men jag är inte superwoman. Men nu när det är höst och snart vinter så förstår jag ju att jag behöver känna den där kicken man får av träning. Orka mera, sova bättre. Slippa pigga upp mig själv med godis när huvudet är segt.

Jag vill blogga mer, men det verkar jag aldrig få (eller ta mig) tid för. Jag vet inte om jag håller på att ömsa skinn, bli en ny Anna. Inte för att man nånsin helt överger sitt gamla jag, och det har jag inga planer på heller, men livet som det ser ut just nu kräver andra saker av mig. Jag kan inte fortsätta på samma bana, för då måste jag göra en u-sväng och strunta i den framtid som kan vänta om jag löper linan ut.

Jag känner att jag är skyldig mig själv att se vad jag kan åstadkomma med mitt liv. Det är kul att vara nyfiken på sig själv och att upptäcka flera överraskande saker om den person man trodde att man var.

4 reaktion på “Det är mycket nu

 1. Jerry Olsson

  Du är absolut inte löjlig om du inte står ut med de höga topparna och de djupaste dalarna. Visst är det bra med en fin topp men det bör vara en mer jämlik linje så det inte blir så jobbigt när det väl blir det.

  Den här möjligheten som du tagit, hoppas jag leder till en väg jag tycker du förtjänar. Det vill säga till något gott. 🙂 Spännande! Jag tycker att du är en klok kvinna.

  Att du inte hinner blogga och så, det är helt förståligt. Vardagen tar en del ifrån en. Så är det i alla fall för min del men antagligen för många andra.

  Jag kan inte säga så mycket mer än att du fortsätter gå den väg du väljer att gå. I din takt. Jag tror på dig. 🙂
  Kram
  Jerry Olssons senaste bloggpost: Teckning (polychromos) – Link från Legend Of Zelda: A Link Between Worlds.

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Tack för pepp Jerry! 🙂 Och det är spännande. Inte vatten över huvudet just nu, hoppas det håller sig så. 🙂

   Känner mig ganska dålig som gamer dock. Jag menar, vad händer med min podcast och allt det där? 🙁 Men jag får väl tänka att allt har sin egen tid. Det är en dålig tröst, men det är nog den enda jag får också. Jag kan inte vara överallt samtidigt, även om jag vill vara det.

   Tack för din fina kommentar. Kram på dig!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge