Så mycket sämre

Oki, allt i livet är inte sämre, men visst finns de saker som är det. 10 år tillbaka i tiden var jag den jag är idag, fast annorlunda. De där texterna jag skrev… gud så bra de var. De är fortfarande bra! Jag fattar inte att jag inte kommit längre än såhär.

Jag saknar verkligen den där tjejen, som hade så mycket ångest, så mycket kärlek, så mycket glädje, sånna ofantliga mängder kreativitet och ständigt formade nya drömmar och mål. Och som hon kunde skriva, från tidig ålder. Hon kunde sätta ord på smärta och sorg, poetiskt var bara förnamnet.

Är jag ett skal av mitt forna jag? Antagligen.

Vissa saker är lättare idag. Jag har inte lika ont i själen, även om det tagit mig 30 år att komma hit. Men vart har kreativiteten tagit vägen? Vart har drivkraften hamnat? Har det gått förlorat för att jag lämnat större delen av smärtan bakom mig? Var det mörka och det plågsamma det som matade mig? Det som fick mig att fly min verklighet, skapa egna världar, gömma mig i andras? Är mitt liv nu, där jag tar hand om mig själv och mår bra på många plan, en annan form av destruktivitet, då jag till synes har tappat allt som gjorde mig speciell förut? Det är en skrämmande tanke… Den kan vara sann.

Jag försöker leta reda på mitt tidigare jag, greppar efter de lösa trådar jag ser omkring mig. Såhär har jag hållit på de senaste två åren, bara för att tappa fästet ännu mer. Jag kanske är bättre nu, starkare, friskare, lugnare. Men när jag ser vad som har gått förlorat så saknar jag den mörka svärta som levde inom mig från tidig barndom. Den gjorde mig intressant. Den gav mig något att uttrycka. Jag hade något att säga. Nu vet jag inte längre vad som finns kvar. Bättre på flera sätt, men också så mycket sämre…

4 reaktion på “Så mycket sämre

 1. Micke

  … Denna texten är lite läskig. Känner igen mig själv så otroligt mycket i den.
  Riktigt obehagligt nästan, som du har sett in i mina tankar och fått ut precis vartenda ord. Så jag förstår precis vad du menar.
  Mickes senaste bloggpost: Lunar SSH, not what I hoped…

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Oj, att det kan träffa så rätt ibland. :O Vi är nog ganska lika varann på flera sätt. Men läskigt kan det ändå vara att se bitar av sig själv i någon annans text…

   Svara
 2. Becca

  Vill bara börja med att säga att du fortfarande skriver bra <3

  Men jag kan känna igen mig i det du skriver. Det känns som att jag hade SÅ MYCKET av känslorna förr, kanske bara för fem år sedan, både de bra och de dåliga. Ibland känns det som att jag står på antidepressiva; det är som att de högsta topparna och de djupaste dalarna är bortkapade. Och ibland känns det helt enkelt inte mycket alls, men det är kanske mer depressiva inslag/nedstämdhet i så fall…

  Hur som helst tror jag att det kanske är en naturligt del i att bli äldre (fy, vad hemskt det där kändes att skriva!). Som tonåring var ju hormonerna överallt och mina humörsvängningar var i alla fall inte att leka med o_o Man hade lite närmare till känslorna. Nu är man kanske mer i balans..?

  Hur som helst tror jag inte att du inte kan hitta tillbaka till kreativiteten och känslorna (även om jag inte önskar dig ångest och sorg!). Tycker att du skriver väldigt bra nu också, som sagt. Kanske bara lite annorlunda? 🙂 Men inte dåligt annorlunda.

  Kram på dig <3 <3 <3
  Beccas senaste bloggpost: Christmas & New Year 2012

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Nu sa du något jag inte ens har tänkt på, alla hormoner man hade under den tiden! Hm, även om det kunde vara jobbigt att kastas mellan hopp och förtvivlan, mycket mer frekvent än idag, så fanns det ändå något härligt med det. Det kändes att man levde. Nu vet jag inte vad som får mig att känna mig levande. Huvudvärkar? 😛

   Tack! Det gör mig glad att du fortfarande tycker att jag skriver bra, om än annorlunda jämfört med tidigare. 🙂 Annorlunda behöver ju absolut inte betyda sämre. Har drömmar om att teckna igen också. Så mycket man vill hinna med! XD Tack så mycket för din långa och välskrivna kommentar. KRAM! <3<3

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge