Smygstart på våren

Det märks att våren ligger i startgroparna. Solen skiner just nu in i vardagsrummet så jag nästan inte ser vad som står på skärmen, men jag vill inte stänga ute den. Efter den här mörka, kalla och långa vintern så suktar jag som en tok efter varenda liten solstråle. Så i vårens tecken uppdaterade jag min header-bild. Love it.

Sitter och funderar på om jag ska skaffa en ny, mindre Wacom-platta. Jag har två stycken redan,men båda är lite för stora för det skrivbord jag har idag. Visserligen är det trevligt med mycket yta, men det känns inte som att jag kommer plocka upp de här stora plattorna any time soon. En Wacom Intuos 5 Medium ser ju onekligen väldigt lockande ut…

På lördag är det final i Melodifestivalen. Har faktiskt lyckats se alla deltävlingar, men jag måste säga att jag tycker de flesta låtarna som tagit sig till final är riktigt svaga. Däremot blev jag glad när helgens Andra chansen resulterade i att de två unga grabbarna Anton och Robin fick gå vidare. Där har vi två riktigt bra låtar! Antons dansanta melodi och katchiga refräng sätter sig direkt på hjärnan och lär bli en stor sommarplåga. Älskar dessutom introt som låter så TV-spelsaktigt.

Men jag hejar nog ändå lite mer på Robins låt. Ja, det är som en enda stor refräng, men han har ju så stark och klar röst, den är glad, sprudlande och fylld med hopp. Folk säger att Ulrik Munther är favorittippad, men jag hoppas verkligen inte att han vinner. Visst, den killen har en bra låt också, men den blir väldigt tråkig och tjatig i längden. Och han verkar förlita sig väldigt mycket på CG-effekterna bakom sig, som att det är det som egentligen gör numret. Nä, vill hellre ha minimalism, i stil med Loreen, och det har både Anton och Robin.

Ser verkligen fram emot lördag och mest för att söta och snälla Becca och Danne kommer. Woho! Ska se till att laga nån riktigt god mat till dem och bjuda på riktig Schlagerfest (bör sägas med tyskt uttal). Åh, can’t wait!

3 tankar kring ”Smygstart på våren

  1. Anna Inläggsförfattare

   Stökiga och gapiga? Ni? :O Aldrig i livet!
   Vi hade det jättetrevligt och det var ju lite kul att jag fick vinna över Danne på To Court the King också. 😉 Nu vet vi reglerna till nästa gång! Jättekul att du gillade maten, jag kände mig smått stressad i början, men allt gick ju bra ändå! 😀 Och så hade jag ju dig till hjälp, mycket uppskattat. ^^ Nu får vi vänta tills det blir dags för Eurovision! Hoppas vi kan se den tillsammans också. Kram!

   Svara
   1. Becca

    ;D Ja, det tycker jag också – kul när inte Danne vinner jämt 😛

    Det vore jättekul att se Eurovision med er också! 😀 Vet inte om det krockar med något födelsedagsfirande eller så, men det kan vi ju kolla lite längre fram.
    Beccas senaste bloggpost: Christmas & New Year 2012

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge