Att nästan vara ledig

Har knappt haft en ledig stund under sista delen av 2012 och början på 2013. Idag är första dagen som jag bara kan pusta ut för mig själv. Känns ganska skönt, lugnet före stormen kan man säga.

Igår hade vi fint besök av mina fantastiska vänner som hjälpte till (TACK! ♥) med utvalda delar av packningen och i fredags var mamma här medan jag jobbade och packade ner det mesta i köket. Vardagsrummet börjar mer och mer likna ett lager.

Torsdagen förra veckan var den stora dagen. Då fick vi komma och mäta lägenheten och i samma veva se den för första gången. Jag brukar jämföra vår lägenhet med ett barn. Vi fick veta redan i mars att den här lägenheten skulle bli vår, men det är först nu, 9 månader senare, som den står klar och vi kan flytta in. Den är inte längre en planritning jag har på ett papper – den är på riktigt. Det finns golv, tak och väggar, stora ytor, enorm balkong, massor av fönster med härligt ljusinsläpp och plats för tvätt, tork och disk.

En av de stora överraskningarna fanns i köket. Där inne stod ett helt annat kyl- och fryspar än det vi fått veta skulle finnas. Sprillans nya modeller från Bosch, med extra låg energiklassning, LED-belysning i kylen och självavfrostande frys. Woho!

På lördagen var Ninjapojken och jag på Mio och IKEA i 6 timmar totalt. 😛 På Mio beställdes det soffa, matgrupp, fåtölj och fotpall. Hittade även en hel del fina detaljer som kuddar, vaser, bokhyllor och annat som jag vill skaffa sen. På IKEA blev det typ inget shoppande, förutom lite flyttkartonger, blåa kassar och silvertejp. ;P Men vi tog oss igenom varuhuset lugnt och metodiskt och tittade på i stort sett allting. Snart ska det beställas garderober och det blir förmodligen TV-bänk och skrivbord därifrån också. Spännande!

Men idag har jag varit hemma och pustat. Suttit i soffan och slötittat på TV. Ska snart ta tag i gårdagens disk, men i övrigt blir det en ganska lugn dag. Jag behövde det. Även om jag har varit ledig i helgen kantas dagarna med planering, inköp, och tankar på hur man ska inreda och hur det ska gå med flytten. Det är viktigt att koppla av och stressa ner emellanåt, allra helst med en kopp te. 🙂

4 reaktion på “Att nästan vara ledig

 1. Jerry Olsson

  Att få flytta till något helt eget är helt enkelt underbar känsla!
  Köpa egna möbler ihop, planera hur hemmet kommer att se ut och börja på en ny kula. På en ny plats.
  Jag är så glad att du och Ninjapojken flyttar till något helt eget, och jag önskar er det bästa och en massa lycka till!
  Jerry Olssons senaste bloggpost: Nintendo/Dirty Dancing-tävlingen!

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Ja verkligen! Det ska bli så kul att se våra inredningsdrömmar förverkligas. 🙂 Tack för dina lyckönskningar! Kram!

   Svara
 2. Becca

  Vad skönt! Man behöver verkligen sådana dagar när man bara kan slöa och ta igen sig lite, speciellt när man är mitt uppe i något så omvälvande som en flytt.

  Det ska bli så kul att få en liten förhandstitt på lägenheten på fredag! 😀 *exalterad*
  Beccas senaste bloggpost: Booklist 2012

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Verkligen! Har haft lite sömnsvårigheter, huvudvärk, magont med mera den senaste veckan. Är väl mycket anspänning och stress i luften. Det är ju så mycket som ska klaffa.
   Men det är så härligt att inte behöva vänta på lägenheten längre, utan att det faktiskt händer nu. 🙂 Och det ska bli jättekul att du kommer med idag! Funderar på att köpa en stor jäkla ficklampa eller en enkel lampa nånstans. XD *kram*

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge