It’s the end of an era

Under den senaste tiden har jag plöjt igenom min Vänner DVD-box. I säsong 6 ska Rachel flytta ut för att Chandler och Monica ska bo tillsammans. Tårar fälls, Rachel suckar fram ”it’s the end of an era!” och Monica skriker sitt klassiska ”I KNOW!”

Det blir lite speciellt att sitta och titta på en uppslitande flytt, när man själv snart kommer flytta. Förvisso inget uppslitande, det är ett beslut som har tagits och setts fram emot – men visst kommer det kännas.

Mitt hem har varit just mitt hem i 6 år. Det är en femtedel av mitt liv. Jag älskar den här lägenheten. Den har varit min borg, min fasta punkt, det ställe där jag alltid är välkommen och har kunnat känna mig trygg. Det kan ta år att bo in sig ordentligt i en lägenhet, men här kände jag mig hemma från första stund.

Minns de möblerna jag hade när jag först flyttade in och tänker på alla förändringar jag har gjort genom åren. Alltid till det bättre.

Sedan en tid tillbaka är vi två som bor här. Det går bra, det är rymligt och känns aldrig trångt. Men nu har vi ändå nått den punkten där vi ska gå vidare. Lite kan jag känna att jag sviker min lägenhet. Dumpar min bästa vän. Jag önskar så innerligt att den som blir köpare kommer älska den här lägenheten lika mycket som jag gör.

Det finns inget tvivel om att jag kommer sakna de här väggarna, de stora fönsterna som släpper in ljus, de nya fina golven, den bekväma och oproblematiska planlösningen, den enorma mängd förvaringsutrymme, mitt badrum som är perfekt i sin storlek och tvättmaskinen som är en räddare i nöden. Jag kommer sakna min kyl och frys. Jag kommer sakna köket, där jag har bjudit på mat, haft gäster, firat födelsedagar och ätit härliga frukostar och middagar. Jag kommer sakna mitt vackra blåmålade sovrum, som skänker ett lugn och en svalka bara med färgen. Jag kommer sakna mitt vardagsrum, där spelande, mysande, musik, film och sena nätter har gått omlott.

Min lägenhet är en stor bit av mig, som jag nu ska sälja vidare – just för att mitt liv går vidare. Jag skulle kunna bo här tills jag går i pension, så underbar är denna bostad, men det är dags att ta sig an nya utmaningar. Vart jag hamnar sen är ett annat kapitel och kanske en annan bloggpost. Tillsvidare ska jag bevaka utvecklingen på Hemnet och hoppas att nästa ägare tar väl hand om min mest värdefulla ägodel.

Vem vill inte äta frukost just här?

6 reaktion på “It’s the end of an era

  1. Anna Inläggsförfattare

   I’ll let you know at another time. 🙂 Maybe I’ll DM you over at Twitter. 😀 I’m keeping it to myself at the moment. 🙂

   Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Hej Matilda!

   Ja, det är helt oki! Lycka till med den! Själv gjorde jag nog inte klart de sista en eller två punkterna. ^^ Shame on me. Borde se till att fixa det. Tack för din kommentar. 🙂

   Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Ja, det kan jag förstå att du gör, den var också stor och fin. 🙂 Är glad att jag hann spendera en hel del tid där tillsammans med dig. Det är bra minnen att ha med sig. 🙂
   Min förhoppning är att många kommer vara intresserade av lägenheten och komma på visning. Än så länge har många tittat på den på Hemnet vilket bådar ganska gott. Tack för pepp! Ser fram emot att bjuda hem dig till nästa hem. ^__^ <3<3

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge