Nya fönster

Idag var det dags för det efterlängtade fönsterbytet. Något som varit planerat sedan jag flyttade in i denna lägenhet för mer än 6 år sedan, något som skulle blivit av i vintras (!) men som blev framskjutet. Och tur var väl det. Dagen har bjudit på perfekt fönsterbytarväder och montörerna var här redan klockan sju och var klara strax innan tolv. Jag hade knuffat undan mina möbler så gott jag kunde, slängt plast över sånt som måste skyddas (läs: TV:n), stuvat undan alla konsoler, alla spel och filmer och all spelmusik. Vissa saker kommer jag inte sätta tillbaka anytime soon, för snart är det dags att lägga nytt golv i halva lägenheten. Så det är kalt på sina ställen. Och lite konstigt känns det ju, som att man stuvat undan sin identitet lite grann. Men bärbart kommer man ju lättare åt. Kanske ska kolla vilka spel jag kan sätta mig in i under sommaren. Funderar på Tactics Ogre, men det är å andra sidan ett spel som tar sjukt lång tid, om jag förstått det hela rätt. Hm. Kanske The Legend of Heroes: Trails in the Sky istället? 🙂

Hursomhelst – nya fönster! Bytet gick otroligt smidigt och de sunkiga gamla är nu utbytta mot nya fräscha, som dessutom har persienner. Det kanske är svårt att tro, men jag har alltså levt utan persienner sedan jag flyttade in och har klarat mig på gardiner och en rullgardin till sovrummet som monterades förra året. Och då är detta en extremt ljus lägenhet med sol hela morgonen och hela kvällen. Förstår inte! Att ha persienner är ju den ultimata lyxen! Världens bästa uppfinning! Ah, så skönt att slippa hata solen när den skiner för starkt så man inte ser vad som visas på TV:n, eller bli sur på den för att den gassar och gör vardagsrummet varmt och kvavt. Den känslan är nu som bortblåst.

Jag tror minsann att jag är lite nyförälskad i min inte så nya lägenhet. ^^

Orkidé vid det nya köksfönstret

2 tankar kring ”Nya fönster

  1. Anna Inläggsförfattare

   Ursäkta mitt extremt sena svar. ^^;;;
   Jag trivs så bra med mina nya fönster. De är så fina och persiennerna gör lyan mycket svalare också. 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge