Fel spel

Från igår till idag hade jag besök av Andreas (@thelastmanont). Som vanligt kantades besöket av trevliga diskussioner – från spel till tankar om döden, hemlagad mat och lättsamt Mario Kart-spelande. Men Andreas närvaro bidrog även med nånting annat. För första gången på några veckor, greppade jag återigen min Wii-mote för att spela Pandora’s Tower. Jag har inte många vänner som tycker om att sitta och titta på när jag spelar, men Andreas är en av dem, så jag känner mig lyckligt lottad. Av okänd anledning gav jag mig sedan in på Wii-shoppen för att leta reda på nåt intressant spel. Hade inte kollat in utbudet sedan 2009, så visst hade det kommit några nya tillskott, bland annat Final Fantasy VI till SNES. Förstås inget spel jag inte är familjär med, men för Andreas var det nytt, så jag bestämde mig för att köpa det (trots att jag redan äger spelet 3 ggr om).

Återigen sitter jag där och tittar på ett av de vackraste intron som någonsin gjorts. Återigen suckar jag förnöjt när Edgar och Cyan ansluter sig till min trupp. Jag minns namn på platser och monster, trots att det var 3 år sedan jag spelade. Över 5 timmar hann jag spela med Andreas som publik. Nu när han har åkt vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Ska jag spela vidare på Final Fantasy VI? Det kan jag väl inte göra? Det är alltid lika fånigt att få ett sug för ett annat spel när det ligger ett annat som är mer brådskande att spela. Eller kommer jag kunna balansera spelandet två titlar emellan?

Hjärnan skriker ”fel spel, fel spel!” samtidigt som händerna vill greppa kontrollen och ögonen njuta av fina pixlar. Ibland är det lätt att hata spel, när det finns så många man älskar.

Klart man vill spela detta...

16 tankar kring ”Fel spel

  1. Anna Inläggsförfattare

   Oj hoppsan, inte meningen att sätta dig i skiten också. ;D Ibland är det verkligen svårt att spela nya spel pga alla mysiga klassiker som finns.

   Svara
 1. Jerry Olsson (Sätrapôjk)

  Att pendla mellan två spel – det går men ibland är det svårt.
  Jag pendlar just nu mellan LA Noire och Rune Factory: Tides Of Destiny. Jag är lite besviken på Team Bondis kriminaliespel, men jag köpte det för 200 spänn så det var det värt. Men hade jag köpt det spelet vid release hade jag säkert ångrat mig – för Rockstars odödliga Red Dead Redemption är tio gånger bättre och mer fritt.
  Tides of Destiny började svagt, jag blev grymt besviken på det först men nu börjar det växa. Men det är absolut inte lika bra som Rune Factory: Frontier. Men det är något mysigt med denna Harvest Moon-hybrid.

  Så att hjärnan skriker ”fel spel” känner jag verkligen igen. Spela klart det spel som du känner mest för. Klarar du av att balansera så är det jättebra. Och jag håller med dig – Final Fantasy VI’s intro är s vackert. Musiken när Terra, Biggs och Wedge promenerar i snön till Narsche är bland det bästa i spelsoundtrackväg.
  Jerry Olsson (Sätrapôjk)s senaste bloggpost: Sätrapôjk’s 10 frågor – Säsong 2! Kommer snart!

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Jag kanske inte måste spela klart Pandora’s Tower just nu, däremot borde jag sätta igång och sätta på pränt vad jag tycker om det i en recension. För tillräckligt mycket har jag ju spelat för att kunna uttrycka en åsikt.

   Jag gillar normalt inte att pendla mellan spel. Eftersom rollspel är väldigt tidskrävande och dessutom är fyllda med detaljer, platser och karaktärer så är det ibland lätt att glömma bort vart man ska eller liknande. Å andra sidan, i det här fallet är det möjligt att det funkar. Pandora’s Tower är väldigt straight forward och Final Fantasy VI spelar jag inte för första gången…
   Det tål att tänkas på det här. Men sen får jag se till att göra nåt åt saken. Spel måste det bli, oavsett!

   Svara
    1. Anna Inläggsförfattare

     Tack Jerry, jag hoppas att jag inte kommer göra dig eller nån annan besviken. 🙂 Ibland räcker det med att jag är besviken på mig själv. 😉

     Svara
 2. Ina

  Känner igen mig i en hel del där med ”Hjärnan skriker ”fel spel, fel spel!” samtidigt som händerna vill greppa kontrollen”. Känner så nästan jämt O: Väldigt störande för det är oootroligt svårt att få hjärnan att fatta att ”jag vill spela och jag borde få njuta av detta försjutton!” och lika svårt att få den att släppa det där felspelet 😛 Man är helt enkelt fast där tills något spel är avklarat, och ibland kan känslan helt förstöra det man spelar.

  Härligt med nån som tycker om att titta på när man spelar! Skulle jag få ändra en enda sak med min sambo skulle det vara det 😛 Han gillar visserligen att titta på, men han somnar 99% av gångerna! Grr 😀

  Inte tänkt på att FF VI finns på Wii! (Glömmer hela tiden att VC existerar öht.)
  Jag har bara försökt spela PS1-versionen och den var ju i princip ospelbar.. och jag har alltid tänkt att det vore kul att spela igenom delen som så många håller som den bästa. Jag började ju likt många med FF VII och ”missade” VI och tidigare spel. Nu måste jag faktiskt köpa det och ge min Wii ännu lite mer existensberättingande! Tack 😀 Eller… hrm. Ännu ett spel i backloggen… Noooes 😀

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Haha! 😀 Hoppas du hittar en chans att spela FF VI. Jag och Andreas diskuterade ifall PSN-versionen (dvs PS-versionen) av spelet även innehöll laddningstiderna. Om de var pga att spelet låg på skiva så borde de kunna vara borta nu när det är digitalt, men jag är inte så säker. Kul också att spela lite mer på sin Wii. Nu har jag visserligen gett den ganska mycket kärlek på senaste iom många bra spel, men ändå!

   Ninjapojken säger att han vill titta på när jag spelar ibland, men han somnar också, på typ 5 sekunder! XP Inte så roligt. Andreas håller ögonen öppna, hänger med i storyn och man kan prata och skratta om sånt som händer i spelet. Gilla! 😀

   Svara
   1. Ina

    Ja enligt det jag lyckades googla fram är PSN-porten precis lika hemsk som PS1-versionen. Konstigt som fan, men det var väl billigast att inte röra det öht ;P
    Jag har inte hunnit ta tag i Xenoblade, och The Last Story är inte ens införskaffat ännu… så jag har, trots några bra spelsläpp senaste tiden, ändå inte rört min stackars Wii på länge. Spelade visserligen igenom Kirby’s Epic Yarn hyfsat nyligen men det var inte speciellt kul 😀

    Haha, han också! 😀 De är dumma, våra snubbar 😛
    Inas senaste bloggpost: Guild Wars 2 Stresstest

    Svara
    1. Anna Inläggsförfattare

     Usch, då var det tur att jag köpte det till Wii. 🙂
     Kirby’s Epic Yarn har jag inte hunnit spela trots att jag köpte det på release. XD Ja herregud, jag behöver verkligen ett sabbatsår för att hinna spela. Skulle behöva den där gamerfonden just nu! ;P

     Ja, vad fan är det med grabbarna? Ohyfsat att sova om man säger att man vill vara publik. 😉

     Svara
 3. Fredrik / explewd

  Det finns ingenting som heter ’fel spel’, såvida det inte rör sig om att man köpt ett spel till fel format.

  Spela det ni vill spela, inte det hjärnan säger att ni ’borde’ spela. Att tvinga sig själv att spela något man inte är sugen på är det bästa sättet att tappa lusten att spela överhuvudtaget.
  Fredrik / explewds senaste bloggpost: Silent Hill: Downpour

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Det är tur att du finns så att du kan komma och ryta till och säga det som det är! ;D
   Nu sätter jag igång FF VI bara för det. Puss på det!

   Svara
   1. Anna Inläggsförfattare

    Yeah, nu är jag igång och spelar! Synd bara att jag blev så trött samtidigt. Har gjort för mycket de senaste dagarna. XD

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge