Tro att du är nån

”Du kan bli vad du vill Anna, du som är så duktig, kan analysera, formulera dig i text, duktig på språk… ja, det finns ju massor du skulle kunna göra.”

Föräldrar säger de mest konstiga saker. Ovanstående citat kommer från min pappa. När man känner sig fast i livet, så är det kanske sånt här man vill höra allra mest. Så varför har jag den gnagande känslan att det är för sent? Varför sitter jag här med en längtan att bli ”upptäckt”?

Något av det värsta som finns, är att ha en dröm, fånga den och sen bli av med den. Har det hänt er?

Det har hänt mig.

Sedan dess har jag egentligen velat hitta tillbaka och det har jag kanske gjort på sätt och vis. Även om det inte är med samma ”erkännande”.

Vad vill du Anna? Vill du bli kändis? Ansök till Big Brother. PANG – du är kändis!

Jag vill inte vara med i TV, inte synas i skvallerblaskor, inte visas med foto i tidningen. Jag vill vara det som tränger in i ditt medvetande. Ett namn du känner igen och tänker ”aha, ja, jag har läst nåt hon har skrivit”. För att nåt jag skrev var värt att minnas. Och framför allt – värt att läsa. Men ungdomen falnar, modet svajar. Självförtroendet och inställningen att ”det här klarar jag – jag är PEPP!” har farit all världens väg. Tänk om jag också kunde sitta och helt på allvar prata/skriva om hur bra just jag är. Snackar inte skit, men jag höjer mig själv över alla andra med orden jag skriver. Föraktet osar.

Men kom igen, på riktigt? Jag skulle aldrig klara av det. Ändå är det intressant att se andra göra det. Det sårar och svider, som salt i ett sår. Men strö lite mer, gör det, så jag känner att jag lever.

4 reaktion på “Tro att du är nån

 1. Ina

  Jag vet inte alls vad du vill ha för kommentarer på det här inlägget och jag tror inte jag förstår det men jag reagerade på:
  ”Jag vill vara det som tränger in i ditt medvetande. Ett namn du känner igen och tänker ”aha, ja, jag har läst nåt hon har skrivit”. För att nåt jag skrev var värt att minnas. Och framför allt – värt att läsa.”

  Det är du ju! <3 Du är den bästa skribent jag vet om! Allt du skriver tränger in djuuupt och du kan beskriva krångliga, djupa, knasiga RPGn som INGEN ANNAN.
  Du är en såndär person som får mig att hålla fast vid "bloggosfären" och svensk spelmedia, får mig att tro att det fortfarande finns hopp <3 Du löjlar inte omkring med konstiga saker, du skriver och du skriver bra. Nej mer än så, du skriver fantastiskt 🙂

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Jag vet inte heller vad jag ville ha för respons på detta konstiga och kanske osammanhängande inlägg.

   Men – jag kunde väl aldrig ana att jag skulle få en sådan otroligt fin kommentar, som du har gett mig här! <3 Jag vill skriva ut den på papper, rama in den och sätta upp den på väggen! Och det är fina, fina du, som tycker såhär. Det är mer än guld värt. Verkligen. Istället för tårar i ögonen, som jag hade när jag började skriva bloggposten, så kommer jag istället somna med ett leende på läpparna. Tack!! <3<3<3<3

   Svara
 2. Fredrik

  Nog för att det hade varit underhållande, en smula, att se hur du hade klarat dig i Big Brother, men jag tror det vore ohälsosamt för din del.

  Att andra känner behovet att ta till med skryt, dravel och blatant ordbajseri är ju lite tråkigt, men antagligen ett sätt att försöka fylla alltför stora skor?

  Din ödmjukhet är slående. Dina ord om spel talar mer än eventuellt skryt. De står väl för sig själva och det är vassa, bra ord.

  Om det inte uppskattas så säger det /tyvärr/ mer om omgivningen än dig. 🙂
  Fredriks senaste bloggpost: Ett år senare

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Alltså, jag hade nog kunnat erbjuda en och annan nakenchock. ;D

   Vilka vackra meningar du får ihop. Jag blir extra glad att du väljer att placera dem här i en kommentar till en post som inte hade lika fina meningar.
   Jag rodnar här framför datorn. Glad – så känner jag mig nu. 🙂 *KRAM*

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge