Be still my heart

Såhär dagen före alla hjärtans så blir jag, utan direkt anledning, ledsen, modstulen, tillbakadragen, trött – helt enkelt inte så glad. Jag får för mig att det har att göra med att jag efter förra årets hjärtefirande rasade samman och hamnade i en depression. Jag hade för länge (ett år) försökt vara perfekt, på alla sätt och vis. I mitt jobb, i mitt förhållande, som vän, dotter och gamer. Det gick inte och kroppen sa stopp.

Här sitter jag nu igen, med en lite annorlunda livssituation. Jobbet är detsamma, på både gott och ont. Förhållandet likaså, men här har bara positiva förändringar skett. Pluggar gör jag också, utan att få ett rödöre från CSN och den lön jag får räcker inte till för allt jag vill. Så jag prioriterar mina spel. Det känns bäst så. Så att jag kan skriva mer för Level 7, ett gig jag hittade i efterdyningarna av min dust med deppigheten. Det var när jag mådde som sämst som jag började sträcka ut armarna och hittade så mycket fint folk på nätet, framför allt via Twitter.

Trots mycket bra i livet så har jag svårt att släppa dåliga tankar ibland. De tar liksom över. Idag har jag tänkt mycket på döden. Det brukar vara återkommande hos mig. Jag är extremt rädd för döden, men kan plåga mig själv genom att tänka på ett antal hemska sätt att dö på. Jag föreställer mig hur det skulle vara, hur det skulle kännas, in till sista sekund och kroppen reagerar därefter. Hjärtklappning, hyperventilering, ökad puls, svettningar och allmän svimningskänsla. Vet inte varför jag gör såhär mot mig själv, men om jag mår dåligt eller är stressad över något så hamnar jag lättare i sånna tankebanor. Ibland tycker jag det är lättare att föreställa mig min egen död än vad det är att föreställa mig en framtid. Har svårt att se vart jag är om 5 år t ex.

Vad kommer jag jobba med, eller plugga? Hur ser relationen ut? Vart bor jag? Hur mår jag? Vilka är dem jag kan kalla mina vänner?

Jag hoppas att den här sorgsna känslan som sitter i mig ikväll är något jag kan sova bort till imorgon.

2 reaktion på “Be still my heart

 1. Robert

  Hej Anna. Jag hoppas på att du fick en bra dag igår i alla fall. Har aldrig upplevt eller egentligen känt någon med dödsångest, men precis som med all ångest så är det ju fruktansvärt jobbigt. Du ska iaf veta att både mina och Xareenas tankar gick till våra twittervänner igår, inklusive dig.
  Roberts senaste bloggpost: Det luktar kärlek idag

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Ja tack, det fick jag, trots att jag var lite krasslig. Är ganska hängig idag med med dålig hals och bultande huvud, men det blir bättre till slut. 🙂
   Är jätteglad att ni ägnade mig en tanke, du och Elin är två riktigt fina människor som jag är glad att jag har lärt känna. Hoppas ni fick en riktigt fin dag tillsammans också! <3

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge