Veckoslut

Man skulle ju kunna säga att det har varit en omtumlande vecka. Jag lämnade in första CSS-uppgiften 10 dagar för tidigt, vilket förstås känns jättebra. Jag spenderade 2300 kr för att investera i Painter 12. Har börjat småpula lite i programmet men en bild jag lekte med igår ville inte bli färdigställd. Typiskt.

I onsdags kväll fick jag ett samtal från pappa där han sa att mamma var sjuk. Hon hade andningssvårigheter och hade fallit ihop på golvet i hallen. Efter 30 minuters väntan kom ambulansen. Akuten var förstås överbelastad och de fick vänta länge på röntgen och prover. När det väl var gjort visade det sig att mamma har atypisk lunginflammation. I somras hade hon också lunginflammation, så det är ju en otrevlig överraskning att få det igen och nu av en mer ovanlig sort. Den första läkaren som tog hand om mamma sa att hon skulle stanna över natten och få antibiotika intravenöst, men när den läkarens skift var över kom en annan och sa att så skulle det inte alls bli. Mamma fick en tablett att svälja och sen fick pappa och hon sätta sig i bilen hem. På motorvägen började mamma känna sig sämre, hon öppnade bilrutan för att få lite luft, sedan tuppade hon av. Pappa tvärstannade mitt på motorvägen (som tur var var det ingen trafik, klockan var ca 3 på natten), ruskade mamma för att få liv i henne, tabletten kom sedan upp samma väg som den kom ner och de bestämde sig för att återvända till sjukhuset. Den här gången fick mamma stanna. Hon var där i två nätter och kom hem i fredags. Jag var orolig och nervös på onsdagen, men fick som tur var sällskap av Ninjapojken trots att jag ringde honom halv elva på kvällen. På torsdagen var jag på sjukhuset och då hade hon redan börjat piggna till. Nu är hon sjukskriven i två veckor och jag hoppas att hon slipper fler sånna här infektioner.

Idag har varit en fixar dag, med en drös vardagliga bestyr. Bland annat så flyttade jag över mina spel till en större bokhylla. Den spelhyllan de stod i förut hade helt enkelt inte tillräckligt med plats längre och jag vägrar ha spel liggandes på varandra eller stå i dubbla rader. Alla ska synas! Det blev fint och spelen delar lite plats med mina gosedjur också, tills den dagen de får flytta på sig till fördel för nya spel. 🙂 Spelhyllan förr. Spelhyllan nu.

Nya spelhyllan

8 tankar kring ”Veckoslut

 1. Hanna

  Ajaj, hoppas att din mamma får må bättre och håller sig undan lunginflammation ett tag framöver.
  Mammor ska ju liksom bara må bra. Minns när min egen mamma fick cancer, som hon nu är helt frisk från, och jag satt här borta i Stockholm och kunde inget göra. Ogillas. 🙁
  Hannas senaste bloggpost: Äkta människor

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Ja, det är ju precis så det är. Man vill inte att nåt otrevligt ska drabba ens föräldrar. :/
   Lunginflammation är förstås inte lika allvarligt som cancer, men jag hoppas hon kan hålla sig infektionsfri en lång tid framöver.
   Jättebra att din mamma bekämpade cancern! 🙂

   Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Tack, det hoppas jag med. Ska väl gå fort att återhämta sig nu när hon är sjukskriven. 🙂

   Svara
 2. Becca

  Usch vad otäckt det lät, det med din mamma 🙁 Verkligen läskigt, men som sagt bra att hon är bättre nu. Hoppas hon blir helt bra snart! *kram*

  Vad fint det blev i spelhyllan! 🙂 Vilket jobb! Och lämnar in uppgifter i god tid gör du också. Duktig du! 😀
  Beccas senaste bloggpost: Lazy enough Sunday

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Tack för pepp finaste Becca! 😀
   Jag är väldigt nöjd med spelhyllan, tack! ^__^ Hoppas det kommer gå lika bra att lämna in uppgifterna till Concept Art. Har insett att min dator har för lite RAM-minne för att kunna köra Painter 12 på ett bra sätt, så jag måste köpa extra. 😛 Förhoppningsvis kommer det bara kosta ca 500 kr, men ändå…
   Kram och gos! <3<3

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge