Bild #16

Idag hade jag återigen svårigheter att komma på ett motiv. Jag drog till och med fram mina gamla pärmar fyllda med äldre bilder (av varierande kvalité) i hopp om att hitta lite inspiration. När den metoden inte fungerade grävde jag fram mina gamla hemsidor och rotade i arkiven. Det fanns en tid då jag tecknade mängder av oekakis, ibland flera på en och samma dag. De webbaserade program man har att rita i är begränsade och oftast använder man en canvas-storlek om 300×300 pixlar. Detta fick bli utgångspunkten för dagens bild. Ibland är det väldigt skönt att ha en mindre yta att rita på och ibland tillåter fantasin saker att hända som inte hade inträffat på ett större ”ark”. Så blev också fallet idag. Jag började med käkpartiet, högst upp i bild. Sakta men säkert började kroppen ta form. När det utvecklades till en kvinnokropp kom jag att tänka på att det är Rosa bandets månad. Jag började rita håret i djupt rött, det ”kvinnliga rosa”, delvis täckande brösten som nästan ligger i fokus. Jag gillar den uppsträckta halsen, det ger en känsla av stolthet, kamp och styrka. Lite det jag tror att Rosa bandet också står för, förutom kampen mot bröstcancer. Jag valde att inte skugga bilden – jag tog lärdom ifrån bild #11. Sometimes – less is more. Enjoy.

2011-10-16

6 reaktion på “Bild #16

 1. Jerry Olsson (Sätrapôjk)

  Du är så otroligt påhittig!

  Hret är så otroligt vackert, jag gillar hur du fått till färgerna på håret som ligger på hennes ena axel.

  Less is more fungerar alldeles utmärkt på den här bilden, för det är kvinnans stolthet och styrka som är i fokus – det har du lyckats med eftersom hennes hals och käkparti är rätt placerat.
  Det här skulle jag också lägga ett bud på om du hade ställt ut bilden =)
  Du är awesome!
  Jerry Olsson (Sätrapôjk)s senaste bloggpost: Fem år tillsammans med min underbara Malin.

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   😀 😀 😀 😀 TACK!
   Vilka snälla och fina komplimanger. Jag förtjänar dem inte. ^____^ Det skulle faktiskt vara kul att ha ett vernissage eller så i framtiden, nu när jag tänker efter. 🙂
   Jag är jätteglad att du gillar håret, det blev jag väldigt nöjd med!

   Svara
 2. Jennie

  Hej! Jag ville bara säga att jag tittat på varenda bild du ritat och blir så himla imponerad. Jag har bara inte hunnit kommentera, men jag har varit här!

  Själv kan jag inte rita om det så gällde livet, inget jag skulle försöka mig på skulle bli det minsta verklighetstroget. Sen tycker jag alltid att du får till håret så himla bra!

  Jag gillar också att du aktivt söker inspiration när du känner att den tryter. Istället för att hoppa över och vänta tills inspirationen slår till så söker du sätt att få igång den. Det är en SKILL, Anna!

  Kram på dig!
  /Jennie
  Jennies senaste bloggpost: Is grayscale or sepia more flattering?

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Jennie!! 😀 *glomp*
   Tack så mycket för att du har varit här och tittat! Att du inte hunnit kommentera gör inget, titta bara vilken fin kommentar du har lämnat mig här. 🙂 <3
   Tack för att du tycker om håret jag gör! ^__^ *glad*

   Vet du, innan jag började med denna utmaning så var det precis så jag tecknade. Föll inte andan på så avbröt jag och sket i att teckna. Det är faktiskt något jag är riktigt glad över med det här projektet, att jag inte har några undanflykter. Det måste bli en bild, den behöver inte bli supersnygg, men jag gör så gott jag kan just den dagen.

   Underbar kommentar! Tack fina du! KRAM!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge