Bild #9 (Shadow of the Colossus)

Dagens bild är… ett slags genombrott. Kanske? Jag och Ninjapojken började spela Shadow of the Colossus idag på PS3. Det är tyvärr ett spel som jag inte klarat, men alltid fascinerats av. Efter att ha spöat de två första kolosserna med större lätthet än vad jag vill minnas från förra gången jag testade (dvs när spelet var nytt), så kändes det nästan givet att rita ett motiv inspirerat av spelet. Jag har inte haft någon mall att gå efter eller bild att inspireras av. Därför gör det mig lite extra stolt att Agro (hästen) och Wander (ryttaren) ser helt oki ut. Det är också en väldigt big deal då jag ALDRIG ritar djur. O_o Jag skissade fram siluetten på ca tio minuter och sen ändrades den inte mycket alls. Kolossen var väldigt rolig att göra, för jag skissade runt och lekte med slarviga streck, vilket jag aldrig tillåter mig att göra annars. Vilken känsla! Som sagt, jag har inte haft någon bild att titta på, så den lilla inspiration jag tog var från boss nummer 3 som ännu inte är avklarad. Tanken är väl heller inte att kolossen ska se ut som något ur spelet. Som ni kanske märker så har denna bild också en bakgrund. Det är mycket ovanligt att jag gör sådana och även om den är långt ifrån perfekt så är jag väldigt glad att den kom till.

Kort sagt, den här bilden är som ett stort experiment, den innehåller många fel och småmissar, men jag är stolt över slutresultatet. Av någon anledning kom denna bild till på ett enklare sätt (och med färre svordomar) än de andra jag hittills gjort. Enjoy.

2011-10-09

14 tankar kring ”Bild #9 (Shadow of the Colossus)

  1. Anna Inläggsförfattare

   Aw yey, tack! 😀 Kul att det kändes igen, även fast det inte nödvändigtvis ska vara just *den* kolossen. ^^
   Hoho! Det var skitkul att rita den här bilden i alla fall. 😀

   Svara
 1. Jerry Olsson (Sätrapôjk)

  Om du ska ha konstutsällning någon gång så tycker jag att den här bilden ska vara med!
  OMG vilken fantastisk bild!

  Du har fått till ryttaren och hästen så perfekt!
  Jag har inte spelat Shadow Of The Colossus, men det verkar vara ett visuellt mästerverk.
  Du har fått till en vacker tolkning av spelet!
  Jerry Olsson (Sätrapôjk)s senaste bloggpost: Teckning: Boba Fett.

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Oj, vilken komplimang! 😀 Jag tror nog inte att mina bilder är tillräckligt bra för att vara med på utställning. ^^;;;;

   Nu när både ICO och Shadow of the Colossus finns till PS3 så kanske du kan spela det? Jag hade några intensiva timmar framför spelet igår kväll. Det var verkligen en upplevelse. 🙂

   Tack för dina snälla ord Jerry!

   Svara
 2. Ina

  Skissa med slarviga streck <3 Älskar att göra det med akryl, där man ju täcker över dem med tjock färg sen. Men målar ju mest med akvarell och då är det no-no 😛 Är ju en hel del lättare med sånt på dator där allt går att lägga i lager och radera och ändra separat 😀

  Gillar verkligen Agro och kolossen! Speciellt hur du verkligen fick fram deras former med så få färger och så. Åh du är så duktig <3
  Inas senaste bloggpost: Demon’s Souls Character. The char creator is almost as bad…

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Av nån anledning skickade WordPress inte mig nån notis om att du kommenterat, men vad glad jag är att upptäcka din kommentar, om än en dag sent. 😀
   Ja, det är tacksamt att rita på datorn, men jag tycker du är skill som gör saker i akryl och akvarell! Jag hade en liten period där jag målade med akvarell men det var ganska svårt, tyckte jag då.

   Tack! 😀 Jag är jätteglad att du tycker deras former ser bra ut. Såhär i efterhand kan jag tycka att det är lite synd att kolossen inte ser mer ut som sig själv. Lite för gullig kanske. Jag uppskattar att du tycker jag är duktig! KRAM! <3<3

   Svara
 3. Holmberg

  Jag har varit dålig på att kommentera här den senare tiden även om jag håller ett öga på bloggen. Men den här bilden måste jag bara säga att jag gillar riktigt jäkla mycket.

  Tycker dessutom den fångar känslan i spelets stil riktigt bra.
  Holmbergs senaste bloggpost: Mobiltips: Battle for Wesnoth

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Det är ingen fara! Kul att höra att du är här och kikar ibland och jättetack för den här kommentaren och komplimangen till bilden! ^__^ Vad snäll du är!

   Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Tack! Ja jag vet, hästar och djur överlag är inte min starka sida. Jag har inte ritat djur på… mängder av år. O_o Så att den här kom till på mindre än 5 minuter, utan att ha nån referens är sjukt egentligen. 😀

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge