För tidigt att sova

Jag blev så förbannat jävla trött. Vid halv sju låg jag och spelade Game Dev Story (ett hutlöst beroendeframkallande spel!) på min HTC och kämpade mot mina tunga ögonlock. Det är ju inte klokt, att bli sömnig vid den tiden. Jag som har semester! Försökte spela med ett öga öppet (ett litet trick jag har), men insåg att jag tids nog skulle tappa telefonen i golvet. Bäst att lägga ner…

Satte mig framför datorn istället. Fixade en kopp te och kollade på ett nytt avsnitt av Nostalgia Critic som fick mig att skratta. Sen började regnet smattra lite mot fönsterrutorna. Vips så var man piggare. Pratade en liten stund med fina Ina från New Game+, det gjorde mig ännu piggare. 🙂 Och istället för att sitta och slösurfa så bestämde jag mig för att blogga. Jag har ju sagt att jag ska berätta om nån sorts förändring. Den må inte vara stor, den må bara röra mig, den kanske får folk att känna sig lurade på hype. Vad vet jag. Hursomhelst.

Jag ska börja träna.

Nej, det är ingen nyhet som kommer gå till världshistorien, men för mig är det en ganska big deal. Det är nämligen som såhär att jag aldrig har tränat. Jag försökte slippa undan från gympalektionerna allt jag kunde när jag gick i skolan. Allt var tråkigt. Jag var inte sämst som så, jag kunde springa, stafett och sånt var helt oki, men jag avskydde all bollsport, alla jävla plintar man skulle hoppa över, och annat icke-humant man skulle göra. Oki, nu ljög jag lite. Jag har faktiskt haft en period av träning. 2005, när jag pluggade engelska på universitetet. Under ett halvår simmade jag vid kl 7 på morgonen, varje vardag. Helgen var min lediga tid, då slapp jag träna. Jag mådde skitbra då.

Ninjapojken tyckte att vi skulle göra slag i saken och bestämde sig för att köpa ett gym/sim-kort till mig. Och ett till sig självt. Vi ska alltså träna tillsammans. Nu bor vi ju inte ihop, så om vi lyckas gå på ett pass en gång i veckan så är det bra, lyckas vi med två är det bättre. Jag ska också börja simma igen, nån gång i veckan. Ibland kan det bli så att han hänger med, fast han styrketränar istället, och så möts vi upp efteråt. Men det är en ganska big deal. Han har investerat nära 2000 kr på mig, och vår träning tillsammans. Jag tänker inte vara en quitter innan vi ens har kommit igång.

Så vad gjorde jag? Jo, det enda rätta. Tog ut pengar från mitt sparkonto och traskade iväg till Stadium efter jobbet. Spenderade 40 minuter i ett omklädningsrum för att hitta träningskläder som 1) sitter bra 2) boostar motivationen 3) inte är nåt jag kommer skämmas i. Jag äger inga träningskläder, men jag tänker fan inte ta på mig nån urvattnad t-shirt för det. Hittade förstås inget på rea (det gör jag aldrig, so why bother) och kom hem med byxor, skor och top värda strax över 1000 kr tillsammans. Bra deal.

Gaming made this body. ;P

Bångstyrigt hår. Ej påverkat av gaming. Utsläppt ur knut och okammat. Varför jag visar denna bild är beyond me.

Hela jag matchar. Det är fantastiskt. Svart och neonrosa. Sjukt snyggt. Världens bästa tyg, kläderna är så bekväma, skorna är så sköna. (Byxa och top är Adidas som ni kanske ser, men skorna är Nike.) Jag trivs i de här kläderna, och jag har fått känslan av att ska man träna så måste man trivas, annars drar man sig för att göra det. Jag ska träna spinning i grupp, och jag hoppas att jag inte slutar som Bridget Jones. (Dvs, ramlar av cykeln. :P)

Så vad är målet med att träna för mig. Well, det handlar inte så mycket om att gå ner i vikt, förutom ett par kilon kanske. Mest av allt handlar det om att få bättre kondition, bättre rygg (har redan haft 2 ryggskott under loppet av ett år), att känna mig starkare och friskare, orka mer, njuta mer. Det är inte bara sex och choklad som utsöndrar endorfiner, träning kan hjälpa på den punkten med. ;P Detta var alltså min stora nyhet.

En annan stor (?) nyhet är att jag ska recensera Xenoblade Chronicles för Level 7 och trots att jag har beställt två exemplar av spelet så har det skickats ett recensions-ex (!) till mig idag. Om allting går vägen så kommer jag kunna spela det redan imorgon! HERREGUD! Jag känner mig sjukt hedrad, nästan lite nervös, och jag vet inte ens hur länge sen det var jag startade min Wii. 1 år sedan? 2 år sedan? (Random spelande av Mario Kart räknas inte.)

Snart i min brevlåda... PEPP!

Jag borde starta min Wii ikväll och ta hem nån eventuell uppdatering till konsolen, så jag inte blir sittandes i timmar imorrn om spelet skulle komma. 😛 Gäller ju att vara förberedd. BTW, är det bara jag som tycker att Rise of the Planet of the Apes verkar vara en schysst rulle? Ninjapojken vill inte se den, men tro fan att han vill gå och se Conan istället. ;P Oh please… *tar mig för pannan* 😉

Det är nåt med den där trailern som berör mig. Det kan vara musiken. Det kan vara fotot. Det kan vara frågorna som filmen väcker. Jag kommer gå och se den, även om jag måste gå själv. Förhoppningsvis är den nåt att ha. Det är så tråkigt när man upptäcker att trailern är bättre än själva filmen.

11 reaktion på “För tidigt att sova

 1. Holmberg

  Tycker allt det fanns skäl att ”hype” träning som förändring. Har själv gått från IG i idrott på gymnasiet till att på eget bevåg dra på mig träningsskorna numera 🙂

  Dom har verkligen lyckats med den där känslan av ”bara lite till” när det gäller Game Dev Story. Köpte nyligen ett annat spel av dom. ”Grand Prix Story” och även om jag ju gillar spelstudiokonceptet bättre så är GP story klart bättre i utförandet. Hoppas dom gör en Game Dev Story 2 🙂
  Holmbergs senaste bloggpost: Bastion genomspelat.

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Hej och tack för din kommentar! 😀
   Vad snällt, då behöver jag inte känna mig särskilt skyldig över att jag hypade min träning. ^^
   Grand Prix Story? Köra bil? 🙂 Game Dev Story är så lurigt! Jag tror jag spelade till halv fyra i morse! O_o Kunde inte fatta att tiden gick så fort, men så var det. Jag har bara spelat ett par dagar, och det är lite klurigt att få till det där perfekta spelet. 😀 Hoppas också att de gör en värdig uppföljare!

   Svara
   1. Holmberg

    Ja det är en del meckande att få till spelen men det är lite skoj att blanda bizarra spelkombinationer med.

    I grand prix story kör man inte direkt bil själv utan man har ett rallystall som man sköter.. så det är väldigt likt Game Dev i spelmomenten.
    Holmbergs senaste bloggpost: Bastion genomspelat.

    Svara
    1. Anna Inläggsförfattare

     Oh jag förstår. Är inte så insatt i det där med racing. 😉 Men det låter helt klart intressant om det är lika välgjort som GDS. 🙂
     Haha, ja bizarra kombinationer är spännande. Man vet aldrig hur det kommer gå. 😉

     Svara
 2. Fredrik

  Game Dev Story är knark. Det är elakt dödsknark.
  Jag är inne på mitt 22:a år. Släppte precis min första egna konsoll (”BestStation”), efter att jag äntligen byggt upp en jädra hardware engineer.

  Den snubben äter 10miljoner i lön per år. Det är mer än lönerna för resten av företaget tillsammans. Men å andra sidan är han en sjuk alltiallo med ~400 i varje stat. Level 5 på de flesta jobb.

  Mitt första action-rpg blev en succé till BestStation. 3 miljoner sålda ex första veckan. Dess föregångare vann grand prize i någon award. Får se om detta gör det. Dessvärre blev betyget inte bättre än 35/40.

  Förlåt för tipset. Det var inte meningen att dra ner dig i dödsknarksträsket.

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Den äter upp min tid! Inte oki nu när Xenoblade hägrar vid horisonten! O_o

   Alltså, hur i helvetes jävla fan har du lyckats få upp EN snubbe till 400 på varje stats på bara 22 år?! Sånt jävla lyllo du är att få göra din egen konsol. Men ja, jag förstår att han äter dina pengar. Rätt åt dig. 😉
   Nej, men skämt åsido, det låter ju hur kul som helst det där! Vilka försäljningssiffror! Jag har lyckats komma upp i över en miljon på ett spel (som hette Arcadia 2 :D), men det var den sparningen som försvann när jag startade en ny omgång. :/ *lite ledsen i ögat*

   Får väl se om jag är uppe till halv fyra inatt igen med det där fördömda spelet, som jag ändå är väldigt glad att du tipsade om. 😉 Att åka till och från jobbet går så snabbt nu! ;D

   Svara
   1. Fredrik

    Han började som en ’Hacker’. Hackers kommer med INSANE stats. Dock är dom inte särskilt duktiga på något, så man måste illa kvickt byta yrke på dom. Det repeterade jag sådär 5-6 gånger, och levlade upp respektive yrke till max. Lite träning ovanpå det… 🙂

    Svara
    1. Anna Inläggsförfattare

     Jag har nog inte riktigt hittat min rytm i det där spelet… O_o It makes sense det du säger, men jag har ändå svårt att se att jag skulle lyckas med nåt sånt. 😀

     Svara
 3. Rebecca

  SÅ MYCKET PEPP! 😀 😀 Klart värt att hajpa! 😀

  Jag har tänkt göra samma sak ungefär. Kanske inte skaffa träningskort på en gång, men att börja träna mer yoga hemma, gå på promenader, kanske springa lite med Danne. Hoppas på att vi kommer att kunna få till bra träningsrutiner när vi bor tillsammans sedan. Det borde bli mycket lättare och roligare om vi gör det tillsammans. Stort lycka till med träningen! <3 Och snygga träningskläder! Behöver också ha lite nya kläder att träna i…

  Hoppas att du gillar spinningen! Jag har bara provat det en gång och det var tyvärr ingen bra upplevelse (o_o) men kanske passar det dig! 😀

  Kram!
  Rebeccas senaste bloggpost: Vinön

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   TACK! 😀

   Det låter som en toppenplan, att börja träna hemma är ett steg i rätt riktning, och det är som vanligt viktigt att komma ihåg att det inte ligger tunga måsten över det. Små mål att uppnå först, annars kommer man aldrig att orka med. 🙂

   Oj! :O Nu blir jag nästan lite orolig… Varför var spinning ingen bra upplevelse för dig? Jag hoppas att jag kommer att gilla det, men jag måste erkänna att jag är nervös… O_o

   Jag älskar mina träningskläder! Jag satt i dem hela kvällen efter att jag tog bilderna. XD KRAM!

   Svara
   1. Rebecca

    Ånej, inte bli orolig! Tror att det största problemet var att jag och min kompis kom in på ett alldeles för hårt pass för totala nybörjare med jättedålig kondis o_o Sen lyckades min fot lossna från pedalen i farten så att jag nästan flög iväg, men… det går säkert bättre för dig! ^^;;

    De är skitsnygga! 😀
    Rebeccas senaste bloggpost: Vinön

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge