Goda ting

Hoppsan, där gick nästan halva augusti utan att jag har skrivit nåt. Ber ödmjukast om ursäkt! Jag har inte haft tid om jag ska vara ärlig. Det har funnits saker att skriva om, och vissa av de grejerna kommer jag klämma in i det här inlägget, men jag har helt enkelt varit upptagen med annat. T ex så ser jag ju till att spela lite varje dag sedan jag klarade Tales of Vesperia i söndags. Drygt 13 timmar har jag hunnit med av Wild ARMs 3 hittills och det är inte så pjåkigt, med tanke på att jag både jobbat extra och jobbat över. Men jag har lyckats hinna med en massa annat också. Fråga mig inte hur det går till, men jag har en misstanke om att jag är väldigt tidseffektiv.

Sista lördagen i juli så var jag och Ninjapojken ute med hans vänner och drack drinkar. Jag blev inte ett dugg påverkad, men å andra sidan så hällde jag inte i mig obehindrat heller. Jag sörplade i mig en White Russian, en Rosa Panter, vi drog vidare till Vampire Lounge där jag drack en Chocolate Monkey och en Rapple (så god, som saft!) och sen blev det en lakritsshot på nåt ställe och sen nån klunk cider på ett annat ställe. Det var trevligt, mysigt, och det blev inte så sent. Vid tolv-snåret begav vi oss hemåt.

Glassdrinkar i mörkret på Vampire Lounge

På onsdagen förra veckan åkte jag över till Natalia för lite såndär underbar pepp som bara hon kan ge. Dessutom bjöd hon på pannkakor! De blev supergoda, tunna, lite frasiga nästan. Jag slängde på Nutella, blåbärssylt och grädde på mina. Jag orkade tre, sen blev det för mäktigt. XD

Översmarriga pannkakor

På fredagen efter jobbet så möttes jag och Ninjapojken upp, vi köpte lite lyxigare mat än vanligt och smarrade i oss på kvällen. Jag stekte köttet och jag stekte det till perfection. Det var så otroligt gott! *Homer-dregel* Resten av kvällen var nästan en överdos av mys och natten… ja, vi kan väl säga att jag somnade med ett stort leende på läpparna. ♥

Oxfilé med ris, rödvinssås, bearnaisesås och körsbärstomater

I lördags var vi båda bjudna hem till min mamma på middag. Hon hade svängt ihop jättesmarriga laxbullar med en fräsch bulgursallad (innehållande gurka, blomkål och sockerärtor) och en yoghurtsås till det. Men det som verkligen tog hem priset var den otroligt enkla och goda tårta hon gjorde som efterrätt. Marängbottnar, lemon curd blandat med lite turkisk yoghurt, vispad grädde och färska hallon. Den mjuka sötman tillsammans med den riviga syrligheten gjorde den oemotståndligt god. Jag åt hälften själv! (Jo det är sant, jag skojar inte.) :O OM NOM NOM indeed…

Kan ni se hur gott den smakar?

De tre senaste dagarna har jag flängt som en tok, både på jobbet och hemma. Mycket att göra. Men det ska till lite förändringar nu, på det privata planet. Det känns jättespännande, jag är pepp och jag har förberett mig så smått. Men det skriver jag mer om senare. 🙂

17 tankar kring ”Goda ting

 1. Jan Lindgren

  Visst har Vampire Lounge goda drinkar? Oavsett om de har glass i sig eller inte. 😀

  Massa god mat och spännande förändringar. Nu blir man ju nyfiken! 🙂
  Jan Lindgrens senaste bloggpost: Flattr

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Ja, de är ju fantastiskt goda! 😀 Rapple-drinken ska jag verkligen dricka igen! Har du testat den?
   Hihi, ja det är mycket roligt nu. Kanske inget superviktigt men det känns kul för mig. 🙂

   Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Jupp, sure will!
   Ja, jag såg på LJ att du hade träffat en gammal vän! 😀 Och att det verkade ha gått bra! Ledsen att jag inte har hunnit kommentera än. Är det mer saker än bara det som har hänt dig? 🙂

   Svara
   1. Jan Lindgren

    Ingen fara – ibland har man inte så mycket tid som man vill ha. 😀
    Det verkar vara på väg framåt på jobbet också, vilket känns kul. 🙂 Och så har vi ju en ”ny” lägenhet! 😉 😀
    Jan Lindgrens senaste bloggpost: Flattr

    Svara
    1. Anna Inläggsförfattare

     Vad skönt att jobbet går framåt! Jag har i alla fall haft mer att göra än vanligt på jobbet, alltid något. 🙂
     Ny lägenhet kan man vara glad för i flera år framöver. 😀 Sen blir ni kanske ännu gladare om ni skaffar diskmaskin också. Jag funderar på att göra det själv, men det är ett projekt som får komma längre fram. ^^

     Svara
     1. Jan Lindgren

      Jupp, det är kul att det händer nåt. Oooh… alltid nåt som sagt. 🙂
      Det lär vi vara också! Det är så galet skönt att ha flyttat så det finns inte.
      Vi har beslutat oss för att vänta med diskmaskin. Det skulle vara skitskönt att ha en, men vi använder bara ett litet del av vårt porslin så vi skulle få köra maskinen halvfull varannan dag… känns inte värt det.
      Jan Lindgrens senaste bloggpost: Flattr

      Svara
      1. Anna Inläggsförfattare

       Det kan jag förstå. Om ni inte sköljer av disken och fyller maskinen förstås. En gång i veckan. 🙂 Sen tror jag att har man diskmaskin så blir det per automatik mer disk, för att det blir som en bekvämlighet. Men så länge ni klarar er utan så är det bra. Jag klarar mig bra nu med, bättre än jag har gjort, för jag är så jäkla duktig på att diska. XD

       Svara
       1. Jan Lindgren

        Grejen är ju den att vi använder numer bara små tallrikar och de har vi 6st av och så använder vi våra skålar lite och de är också 6st… Det fyller inte en hel maskin även om vi sköljer av.
        Jan Lindgrens senaste bloggpost: Flattr

        Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Men fina söta du, ingen kommentar du skriver kan nånsin vara för kort och definitivt inte värdelös! 😀
   Tack! Tårtan var verkligen toppen, och när vi åt den så pratade vi om din fantastiska kreation som hade chokladglace också. Åh, den tårtan är bäst i världen! Du får gärna bjuda mig på den fler gånger. ^___^

   Svara
    1. Anna Inläggsförfattare

     Du är inte dum!
     Det var den tårtan du gjorde till min födelsedag för några år sedan. Receptet fanns i en ICA Buffé tidning. 🙂 Det var samma tårta som den ovan men den hade också nån chokladlasyr grej.
     Den hade inte hunnit stelna när du gjorde kakan och sen när ni åkte på tunnelbanan så smälte tårtan lite, vilket faktiskt gjorde den godare. 🙂 Tårtan skulle visst stå ett tag för att bli så god som möjligt! 😀
     Kommer du ihåg den nu? 🙂

     Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge