Picknick!

Ibland ska man hitta på nåt kul. Idag när Ninjapojken och jag skulle fundera ut vad fan vi skulle äta (med tanke på att min kyl-frys är kaputt) så var vi båda väldigt nöjda med resultatet. En picknick! Till detta behövdes; dricka (vitt vin för honom, cider för mig), varmrökt lax (som värmdes lite i ugnen), tortillabröd (8 stycken), 2 avokados hackade till bitar, en skivad gul lök och en strimlad gurka (som värms lite i en stekpanna med olja och salt), sallad (valfritt) och en tub aioli med chili.

OJ vad gott det var! Verkligen en superfräsch sommarrätt som satt otroligt fint efter att inte ha ätit särskilt vettigt på några dagar. Även om jag inte kan bjuda er på någon egentlig mat så kan jag i alla fall bjuda på en bild! 😀 Låt er väl frestas. 😉

Så enkelt och så gott.

Angående kyl-frysen så var reparatören här idag. Han var på väg att byta kretskortet, då han upptäckte att det han hade med sig var felkonstruerat. 🙁 Så surt. Alltså blev ingenting löst idag. Han ska höra av sig imorgon igen och förhoppningsvis komma hit då. I värsta fall så får han komma hit på lördag. Men med kretskortets hjälp kan han också se ifall kompressorn är körd. Vilket jag förstås inte hoppas på, då det kommer ta ännu längre tid att få skåpet lagat. Går det inte att laga får jag förstås ett nytt, men det kommer ju också ta tid. Håhå jaja! Jag överlever i alla fall, mycket tack vare dagens smaskiga måltid. 🙂 Hurra!

4 tankar kring ”Picknick!

 1. Robert

  Min mat ser aldrig så där fin ut. Låter supergott oxå. Vem brukar laga mat mest hemma hos er om man får fråga, och vem är bäst i köket?

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Oj, det var en svår fråga. 😉
   Ninjapojken har lagat mat sedan 12 års ålder, så han har det liksom lite i ryggmärgen. 😀 Han lagar ”sin typ” av mat och jag lagar ”min typ”. Oftast blir det en fusion av våra olika stilar och smaker och vi samarbetar oftast i köket.

   Men vi bor inte ihop, så det är inte som att sån här mat står på mitt bord varje dag. ;D Han skulle nog säga (ja, han sa det alldeles nyss faktiskt) att han är bäst på att laga mat. Det är ett litet annat tillvägagångssätt. Han har lite mer fingertoppskänsla och kan slänga ihop nåt av saker man har hemma, medan jag gärna följer recept om jag inte ska göra nåt av det gamla vanliga. 🙂

   Tack för att du tyckte vår mat var fin! Det tyckte vi med och den smakade toppen! 😀

   Svara
 2. Ina

  För nåt år sedan hade jag fnyst åt den där rätten, nu sitter jag här och är TOK-avis. Måste se till att fixa nåt liknande snarast. 😀 Omnomnom!

  Hoppas det går bra med kylen/frysen nu O:

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Ja, det tycker jag att du ska göra! 😀 Det tog verkligen inte lång tid alls och smakade SÅ gott! *dreglar lite*
   Jupp, nu håller vi tummarna. O_o

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge