När opepp ska bli pepp

Jag har lite svårt att känna pepp för andra människor just nu. Och förstås även mig själv. Men snällhet är ju på modet, det läste jag i Metro. Jag är nog inte tillräckligt snäll, men jag tror jag är elakast mot mig själv. Jag har svårt att orka med och hinna med alla. Jag drar mig undan väldigt lätt, glömmer bort att höra av mig, känns ändå som att det är ”jag-emot-resten”. Försöker göra nåt åt saken. Men jag kanske måste peppa mig själv först innan det är dags att peppa andra.

Jag är ingen expert på att peppa mig, jag är snarare expert på att gräva en grop åt mig själv och sitta där. Idag köpte jag Egoboost Magazine. (Ni vet, den nystartade tidningen som drivs av bloggerskan Isabella ”Blondinbella” Löwengrip.) ”Det var ju töntigt” kanske ni tycker. Jag vet inte riktigt vad jag själv tycker ännu, men jag har läst stora delar av tidningen och jag kan ju som första åsikt uttrycka en tacksamhet och lättnad över avsaknaden av ”såhär förlorar du 13 kilo på 13 sekunder!”-tips. Den fokuserar på annat. Karriär (som jag inte har). Plugg (jag saknar examen i nånting). Mode (som jag inte är jätteintresserad av ska erkännas). Pepp (som kan behövas). Klart tidningen saknar lite infallsvinklar, men det är ju trots allt bara första numret. Tja, jag kanske borde maila Isabella och undra om det inte ska skrivas om tjejer med andra intressen än smink och kläder. Typ spel. Mm, jag kanske t o m borde skicka in mitt CV och förespråka för att jag ska få skriva krönikor om spel i hennes tidning. Why not?

Jag försöker i alla fall hämta pepp nånstans ifrån. Det är jobbigt att bara skriva om det. Jag verkar vara alldeles för emotionell. Skör. Jag balanserar på en fin lina hela tiden. Tur att jag kan hålla minen på jobbet. Det är så lätt att ta på sig sin roll där. Jag vet vad jag håller på med. Det gör jag inte annars. Det finns saker jag vill säga, som jag velat säga för länge sen, men ju mer tiden går desto svårare blir det, men desto tyngre blir också knuten i min mage. Snart står den mig upp i halsen.

Mina stygn kliar, och det är ett helvete att inte klia. Upptäckte dessutom en liten rolig grej men jag sätter det här bakom en ”mer-knapp” då det kanske anses vara lite TMI.

Det här är kompressen på min rygg. Som ni ser så har det blött lite från stygnen (ew?), men det intressanta är att blodet har format ett hjärta. Bara sådär. Jag blev lite fundersam. Betyder detta att jag har en massa snällhet i blodet? Eller är det min kropp som försöker läka sig själv med lite kärlek, trots att jag är så elak mot den? Ja, jag är dessvärre inte så överförtjust i min kropp just nu och det är väl tråkigt, det är ju den enda jag har. ”Min kropp är mitt tempel”. Ja jo, men jag behandlar den inte som ett. Men det kanske det kan bli ändring på nu. Laddade ner en gratis app till min HTC som heter Calorie Counter och jag tänkte att den skulle kunna få hjälpa mig att äta bättre. Jag ska ge det ett försök i alla fall med start imorgon.

Nån av er som har tips på vart man hittar pepp annars?

8 reaktion på “När opepp ska bli pepp

 1. Ina

  ”Betyder detta att jag har en massa snällhet i blodet?”

  Ja! Så måste det vara. Snälla, fina Anna <3

  Jag vet inte var man hittar pepp. Haft en fruktansvärd dag där jag trodde att allt jag lever för skulle tas ifrån mig under ett år… och vet inte alls hur jag ska återhämta mig och orka förändra situationen. Bluäääh.

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   ”Snälla, fina Anna <3"

   ;___; Sånt där gör mig så blödig (pun not intended). Du är ju så himla FIN! Fina Ina!
   Och, nu blir jag orolig! Vad i herrans namn har hänt som får dig att känna så?! O_o Det låter hursomhelst helt horribelt och jag hoppas verkligen att du kommer må bättre snart. *kramar om*

   Svara
 2. Hanna

  Hm. Om jag läser det här och försöker applicera de saker du klankar ner på dig själv på på mig, så…
  Jag är usel på att höra av mig till folk. Jag har efter betan med Jannes ex dragit ner på alla åtaganden utöver jobb och förhållande, så där finns ingenting kvar. Jag har ingen karriär. Jag har inte studerat en dag efter studenten. Jag är ointresserad av mode.

  Jag tror inte att någon av de sakerna ligger till grund för vare sig din eller min livstillfredsställelse. De är saker du kan hänga upp dig på, men jag tror inte att de skulle förändra något om du plötsligt var ”lyckad” i de hänseendena.

  Du har mängder av snällhet. Du kan vara rätt aggro, men du vet precis när det är dags att vara pepp mot andra, du är smart och intuitiv som få. Du är en gåva till de som du väljer att umgås med, och det har väldigt lite med någonting annat att göra. Bara så.
  Du är du, och tur är väl det för du är fantastisk. Jag tror att du behöver komma ihåg det.

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   När är jag aggro? Mot folk? Vänner? Eller menar du när jag brinner för ett ämne och pratar som en kulspruta? Jag fattar inte riktigt.

   Tack för dina peppande ord. Jag ska försöka komma ihåg att jag är fantastisk och att det finns andra som tycker det också. *kram*

   Svara
 3. Ercarret

  Jag kan inte erbjuda pepp-tips, men jag tycker att det är en jätteintressant idé att skicka in en sådan där förfrågan till Egoboost Magazine. Hur Löwengrip/vem som än hanterar de ärendena reagerar är ju omöjligt att förutsäga, men om det går igenom så skulle det vara jättetufft.

  Jag rekommenderar att du lyfter fram hur kvinnor armbågat sig fram i spelbranschen på sistone. Det är ju bara att lyfta fram Xboxflickan och Tove Bengtsson, som vinnare av de senaste årens ”Bästa blogg/skribent”-priser, till exempel. Säga att det är ett område där kvinnor är på frammarsch, men där de ändå skulle kunna må bra av att få sitt ego boostat. Typ. Go for it! 😀

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Man tackar! 😀 Ja, vi får väl se om jag skriver ihop ett litet brev framöver. 🙂 Friskt vågat, hälften vunnet.

   Svara
 4. Ninjamalin

  Vi har väl alla våra svackor där peppet (peppen? ^^) sviker, och man bara vill lägga sig ner och ge upp. Det får man göra i någon helg ibland, men sedan är det upp på benen igen! Tycker det var en bra idé att skicka in ditt CV till Blondinbella, du kan säkert bidra med något där! Och din kropp vill ge dig lite pepp genom att skicka lite kärlek i form av ett hjärta 🙂

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Tack snälla. 🙂 <3
   Det har faktiskt känts bättre idag, även fast det är regnigt och grått ute. 😀 Och jag skickade ett mail, så vi får väl se. 🙂 Kram!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge