Bloggtankar

Den här bloggen startades i oktober förra året. Jag kände att jag inte nådde ut till tillräckligt många människor och såg en ny blogg som inte var sluten till ett community som svaret. Det har gått en tid nu. Jag inser att jag saknar min gamla blogg hos LiveJournal och har börjat skriva där lite smått igen. Inte så mycket, bara två inlägg, men det har fått mig att inse att jag inte skriver på samma sätt här som jag gjorde där. Och det här med att nå ut till folk, tja det gör jag väl främst via Twitter och eventuellt RPGaiden. Jag vet inte om det finns rum för den här bloggen. Vem är det som läser? Är bloggen viktig för dem och är den ens viktig för mig?

På LiveJournal har jag allt samlat. Alla mina dagböcker från Lunarstorm och snart kommer jag lägga upp gamla bloggar jag skrev under tiden jag jobbade för SuperPLAY och tids nog kommer även bloggarna från Loading att hamna där. Visst, för en person som inte är på min vännerlista med sitt eget LJ-konto, så kan inte alla inlägg läsas. Men det är inte som att jag skriver allt här heller. Inte som det är. Inte på riktigt, alla gånger.

Jag känner mig lite kluven. Den här bloggen kommer snart att kosta pengar. På LiveJournal har jag ett evighetskonto som jag betalade en stor engångssumma för för flera år sedan. Hur göra? Spelar det nån roll? Kan man ha flera privata bloggar för olika syften eller resulterar det snarare i personlighetsklyvning hos mig och förvirring hos mina läsare? Finns det nån som tycker nåt om detta? I så fall får ni gärna ge mig era 2 cents.

11 tankar kring ”Bloggtankar

  1. Anna Inläggsförfattare

   Tack för dina 2 cents! 😀 Much appreciated! 😀
   Ja, jag känner mig dock väldigt kluven. Jag vet inte vad som är bäst att göra. ^^ Åh andra sidan är nog den här bloggen sjukt överflödig i det avseende den var skapt för, dvs att nå ut till folk. Skriver jag nåt på LJ som jag vill att folk ska läsa så kan man ju tweeta om det. ;D Hm, det här tål att tänkas på, men jag ska verkligen komma ihåg det du säger. Det handlar ju om mig. 😀 *kram*

   Svara
 1. Hanna

  Jag håller med Ina, gör så som känns bäst för dig.
  Jag tror personligen inte på att skriva för någon annan än en själv, att jaga läsare och statistik gör en bara olycklig. Man måste hitta sina egna bevekelsegrunder och sitt eget driv. Du kan göra precis som du vill och känner för, det finns inget rätt eller fel enligt en standardmall för bloggande.
  Har du läst Doktor Spinns senaste? http://www.doktorspinn.com/2011/06/07/change-blogging/ Han har en del goda poänger tycker jag. *kram*
  Hannas senaste bloggpost: På den nivån- ungefär

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Tack för åsikt!
   Nej, jag har inte läst den posten, men det ska jag göra! Tack för tips! 😀 Som det känns just nu så kommer jag nog ha kvar den här bloggen, som jag ändå lagt ner så mycket tid på och värnar om, och som en annan vän sa, LJ kan vara arkivet, men detta är det nya. 🙂
   Kram!

   Svara
 2. Robert

  Känner även jag att du ska skita i vad andra tycker. Allt för många bloggare skriver för att tillfredsställa andra, vilket är fel. Den man ska bry sig om är sig själv. Du vet kanske att Elin och jag startade en egen blogg tillsammans? Vi har väldigt få läsare, men vi skriver det vi känner för för att det är roligt. Sedan är det en avlastning av intryck som man vill dela med sig. När det gäller spelografi som site så känner jag dock ibland det där tvånget att tillfredsställa andra. Det är inte alltid så motiverande och kul.
  Hoppas mina intryck kan hjälpa dig. Oavsett vad så blir det bra.
  Vill bara säga att det är roligt att läsa dina lite mer personliga inlägg i mängden av spelbloggar som jag läser. Du har ett avslappnat språk som gör det intressant att följa dig. Tror aldrig jag blivit besviken på ngt inlägg. De är ju personliga, och då blir det sällan dåligt.
  Nu blev det mkt skrivande, men jag vill ändå säga att det blir bra, oavsett vad du gör. 😉
  Roberts senaste bloggpost: Minecraft Universe

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Först och främst vill jag bara ge dig ett stort TACK och en stor KRAM för att du är så jäkla fin som skriver en sån här kommentar! 😀
   Ja, jag känner till er blogg, även om jag varit alltför dålig på att läsa på sistone (förlåt!). Du, och alla andra, har förstås helt rätt. Det är inte ”the others” jag skriver för, och det är viktigast att känna att det man gör är roligt och har ett värde för en själv. 🙂 Jag förstår precis vad du menar med att pressen när man skriver för andra kan vara väldigt stor och det kan vara en ganska otrevlig känsla ibland. Tror många bloggare upplever det nån gång.

   Jag bugar och bockar för dina vänliga ord om det jag skriver och undrar samtidigt nyfiket om det var just denna blogg du syftade på eller RPGaiden? 🙂 (Förmodligen denna men jag var tvungen att fråga ändå. ^^) Det värmer hjärtat att få höra sånna ärliga och snälla ord från dig. 🙂 Tack!
   Jag kommer jobba på och göra mitt, och förhoppningsvis finns det andra, precis som du, som gillar det, men om inte, så är det oki det också. 🙂

   Svara
 3. Sofia

  Håller med andra, gör det som känns bäst för dig. Jag läser gärna ju gärna din blogg och eftersom det är öppet gillar jag den här, men vill du vara på lj är det bara att köra på. =)
  Sofias senaste bloggpost: Sommarnostalgi

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Aw, vad fint av dig att säga så. 🙂 Jag är också glad att denna blogg är just öppen och inte stängd, så att folk måste logga in med användarnamn och lösen. Det känns… väldigt onödigt. The blog stays! 😀 Jag har gärna kvar dig som läsare. ^^ *kram*

   Svara
 4. Ninjamalin

  Gillar ju också att den här är öppen. Har inget LJ-konto, vet inte ens vad det är, så därför vill jag ju att du ska behålla den här såklart 😀 Men det är du som ska skriva, och du som bestämmer. Om det inte är kul längre, eller om du känner dig kluven pga för många ställen att skriva på så är det bara att göra det som känns bäst för dig. Jag fortsätter läsa här så länge jag kan iaf 🙂

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   😀 Tack för din feedback!
   Jag tror inte att jag kommer stänga den här bloggen på länge, inte när man har häftiga läsare som dig! 😀 LiveJournal kan vara bra för andra saker, men jag har ju verkligen byggt ett ”hem” här. Det kan man inte bara sopa under mattan. Jag är glad att du kommer hit och läser och stort tack för alla kommentarer också! 😀

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge