Less

Ikväll har jag och mamma har stått och dammsugit och torkat av mina sovrumsväggar från byggdamm. Jag har samtidigt noterat flera ”småsaker” (allt är ju relativt) som jag tycker är undermåliga. Det är nu jag tycker det blir lite knepigt, för jag är ingen person som normalt klarar av att ”ta i med hårdhandskarna”. Jag har sett fram emot att få min lägenhet i ordning till helgen, men det kanske inte blir så. Så jag blir less. Matt. Nånting som från början skulle ta en vecka har tagit 3 (eller är det 4?) och extra arbetare har satts in. Pengarna har förstås runnit iväg. Som det ser ut nu så kommer jag ha lagt ut 12000 kr eller mer, på ett rum på 12 kvm. 1000 spänn per kvadratmeter? Är det rimligt?

Hursomhelst, det är för sent nu. Jag hade förmodligen inte behövt göra det här nu och jag kunde ha planerat det bättre. Det kunde andra också ha gjort, men jag hade kunnat lagt upp det lite annorlunda. Hört mig för lite bättre. Jag har lärt mig nu. Så, jag kanske får leva med att vara sovrumslös ett tag till. Ringde målaren och bad honom kommer över för att kolla på väggarna tillsammans med mig. Han sade sig ha influensa, men trodde han skulle kunna höra av sig på fredag. Hur mycket av det som är sant vet jag inte, vet inte ens om jag orkar bry mig vid det här laget. Det här är förstås ingen stress jag behöver just nu, och mitt hem, som alltid varit min fristad, känns mest kaotisk. Och det är nästan det jobbigaste.

17 reaktion på “Less

 1. Jerry

  Jag tycker att det är tråkigt att sovrummet inte är färdigt, det måste kännas ledsamt som du nämnde i inlägget. Visst blir det skrämmande belopp när man ska renovera ett rum. Och tyvärr blir det dyrt och tidskrävande, så jag förstår dig i detta fall mer än väl. Jag håller tummarna för dig, för du förtjänar ett vackert sovrum värdigt en god människa. Kram
  Jerrys senaste bloggpost: Teckningsprojektet- Bild 4 – 1800-talsporträttet

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Tack Jerry!
   Ja, jag hoppas att det hela är över snart och att det i slutändan blir så bra som det kan bli. Tack för dina värmande ord. 🙂 *kramar*

   Svara
 2. Ina

  Fruktansvärt när en fristad blir störd. Jag känner mest igen det från när jag hade inbrott. Någon bröt sig in i min trygga borg, som tydligen inte var så trygg. Usch…

  Jobbigt när allt bara känns kaos. Kram!
  Inas senaste bloggpost: Jag blev sugen på Bioshock

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Nä, fy fan, inbrott?! Det är ju fruktansvärt! 🙁 Usch vad ledsen jag blir att du fick uppleva nåt sånt. *kram*
   Jag är verkligen en typisk Kräfta – mitt hem är min borg. Det är här jag är som tryggast, där jag trivs bäst och visst, jag kan finna viss ro fortfarande, men det är inte samma sak. Plus att det är massa stökigt. :/

   Svara
   1. Fredrik

    Där har vi det slutgiltiga beviset. Vi är inte samma person, även om twitter kan tro så. 😉
    Jag är fisk. Sådetså.

    Trist att renoveringen bråkar. Jag förstår nödvändigheten av en fristad. Jag hoppas det löser sig.
    Fredriks senaste bloggpost: Musikmeme 1- Speed

    Svara
    1. Anna Inläggsförfattare

     Åh, men det förklarar varför vi funkar så bra ihop, vi är ju båda vattentecken! ;D (Jag läste mycket astrologi i gymnasiet. ^^) Och hur kommer det sig att Twitter tror att vi är samma person? ;D

     Tack, jag hoppas att det blir bättre. Eller snarare, jag vet att det kommer bli bättre, jag är bara lite trött just nu… ^^;;;;

     Svara
   2. Ina

    Det var definitivt ingen kul upplevelse. Det har dessutom hänt två gånger! Why me? D:

    Stökigt kan ju vara trevligt, men då ska man ha fixat stöket själv så att det blir stökigt på rätt sätt. Ja. Precis. Err.
    Inas senaste bloggpost: Jag blev sugen på Bioshock

    Svara
    1. Anna Inläggsförfattare

     Men vad i helvete?! Som om en gång inte räcker?! D: T_T
     Jag håller med! Jag älskar mitt normala stök, bara jag som hittar grejerna som ska hittas. Jag har koll. Men nu… inte lika roligt. 😛

     Svara
 3. Hanna

  Mööh. Attans vad trist att det inte bara funkar som du tänkt dig. 🙁
  Å andra sidan lär du dig massor av det här. Jag menar, har du renoverat många sovrum tidigare i ditt liv? Det kommer bli bra till slut, du kommer få ett superfint sovrum och vara en hel hög erfarenheter rikare. Det blir bra till slut. *kramar*
  Hannas senaste bloggpost: Små händelser

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Ja, det är lite småtrist, men du har ju rätt i det du säger. Det kommer bli bra till slut och jag kommer vara rik på erfarenheter. Sweet! Det är inte alla förunnat. 😉 Tack vännen. *kram*

   Svara
 4. Sofia

  Usch, det är så himla jobbigt att renovera. Särskilt när man har med hantverkare att göra, man blir helt utlämnad till deras förmåga att utföra ett bra jobb och när det handlar om ens hem är det extremt viktigt.

  Självklart ska man klaga när det inte är bra eller som man vill ha det, det är ju det man betalar. Men jag vet också av erfarenhet att små skavanker glömmer man bort väldigt fort när renoveringen väl är klar. Så fort allt är klart känns det så skönt att man helt enkelt glömmer bort allt det jobbiga som var innan och tur är väl det. =)

  Lycka till och hoppas det blir klart snart!
  Kram
  Sofias senaste bloggpost: Bra samtal

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Tack! Jag hoppas att han sätter igång idag, han skulle egentligen dykt upp igår, men det vart inget. Han sa att han inte hade hunnit.

   Små skavanker gör mig ingenting, men när väggarna är ådriga istället för släta och två stora sprickor dykt upp för att gamla tapeter bakom (som skulle tagits bort) har börjat släppa – ja, det är inget man blundar för. Vi håller tummarna för att det blir bra till slut! 🙂 *kram*

   Svara
   1. Sofia

    Nej, det är klart att du inte ska acceptera såna stora fel, det ska ju helt klart åtgärdas. Tråkigt att det ofta blir så himla mycket problem vid renoveringar. Jag fattar inte varför det ska vara så svårt att få det iaf någorlunda okej.

    När jag och mitt ex renoverade köket hade vi verkligen en riktig mardrömsrenovering. Det skulle tagit 2-3 veckor, det tog 4 månader. Allt som kunde gå fel gick fel. De la golvet fel, fick riva upp och lägga om, sen kom kakelsättarna och skar kaklet så att det blev stora skärmärken i golvet så att de fick lägga om golvet ytterligare än gång. De satte kaklet fel, det blev helt ojämnt och konstigt, diskmaskinen läckte och de hade inte lagt in vattenskyddet under korrekt så det rann ut under skåpen. *pust*
    Det var ingen rolig renovering kan jag säga, men det blev trots det väldigt fint till slut. Men jag är lite tveksam till stora renoveringar efter det där tyvärr.
    Sofias senaste bloggpost: Bra samtal

    Svara
    1. Anna Inläggsförfattare

     Åh herregud… Vilket fruktansvärt scenario! O_o Att ni stod ut med det. Då undrar man ju också vad det är för folk som jobbar i branschen? Är de helt inkompetenta trots det höga pris de tar? Tur i alla fall att det blev bra till slut, men en riktigt pärs var det ju. Mitt rum skulle tagit en vecka, max två. Nu har det gått en månad. Kanske mer. Har typ tappat räkningen. 😛

     Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge