Extrem fotodump

Såhär mot slutet av ännu en vecka känner jag för att klämma in en rejäl fotodump. De flesta bilder är faktiskt från helgen, jag menar, hur mycket annat hinner man hinna göra under de dagar man jobbar? 😛 Jag och Ninjapojken hade bokat bord på en Hot Pot-restaurang i Älvsjö på lördagen. På vägen dit stötte jag på det första riktiga vårtecknet och jag var tvungen att ta foton. Det kunde ju ha varit för bra för att vara sant! ;P

Snödroppar!

Gula krokusar!

Restaurangen, som jag nu inte minns namnet på, var som en dröm. Servicen var allt och lite till, maten var finger-lickin’-good och det var en underbar kväll. Jag måste dra med alla mina vänner och min familj dit nån gång, fast kanske inte alla samtidigt.

Underbar Hot-Pot!

Idén med Hot-Pot är att man får en skål med buljong nedsänkt vid sin plats på bordet, och så styr man själv värmen med ett vred. I detta slänger man sen i det man vill äta och tar upp det med en nätslev när det är färdigt. Jag valde Sukiyaki-buljong och till det entrecóte, kycklingknyten och glasnudlar. Till det får man en dipsås och en stor skål med blandade grönsaker. Maten var fantastiskt god och allting var så färskt och välsmakande. Nyttigt är det också! Min efterrätt var inte lika nyttig.

Varm choklad med grädde och apelsin cheesecake.

Söt smilie i menyn! ^_^

Innan restaurangbesöket hade jag och Ninjapojken tagit en sväng i Gamla stan och med det menar jag förstås Science-Fiction bokhandeln. XD Där köpte vi lite roliga saker, som filmer, en bok och lite Magic-kort. Jag hittade ett stort, brunt, surt gosedjur som jag bara måste skaffa! Kanske får åka dit redan nu i veckan. O_o Men, jag köpte i alla fall två filmer.

En ny och en gammal klassiker. 🙂

Jag älskar Trolltyg i tomteskogen! Det var en av mina favoritfilmer som barn! Den är bara 47 minuter lång, men som liten tyckte jag den kändes mycket längre. Jag såg den senast natten till juldagen på SVT Play. Men nu äger jag den och kan se den när fan jag vill! (Världens bästa tagline dessutom: ”Var är Fjant? Här mamma!” Äg.) Och så Kick-Ass, en av de bästa filmerna jag såg förra året. Jag älskar Hit-Girl! Hon är såå cool! Vi tittade också förbi Hong-Kong Trading och jag köpte Pocky! Det var så länge sen jag åt det. 😀

Choklad/banan- och jordgubbs-Pocky!

Och tro fan att det dök upp ett spel den här veckan också. Hade nästan glömt bort att det var beställt och inte har jag spelat föregångaren heller. Vette fan när eller om jag tar av plasten på detta. Jag hoppas ni är glada, SquareEnix, över hur jag kastar mina pengar på er. 😛

Kanske inte ett så uttänkt köp...

Edit: Och så glömde jag förstås nämna de godsakerna jag köpte på Apoteket. (Nej, inga sexleksaker… :P) Eftersom vintern har varit så svinigt lång så har min hud torkat ut nåt alldeles förfärligt. Köpte en fuktighetskräm från Vichy (älskar den hudvårdsserien) och det var som att hälla vatten på torr jord. Slurp! Min hud älskar det. ^___^ Skönt, nu kan jag känna mig lite ung igen. ;D

28 reaktion på “Extrem fotodump

 1. Malin

  Åh, vårblommor! Blir lite glad i hjärtat av de bilderna. Och kick-ass är skitbra. Sparkar röv, helt enkelt! 😀
  Malins senaste bloggpost: Rango

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Yey Malin! Hej Malin! 😀
   Jag veeet, jag blev helt till mig när jag såg dem i sin lilla backe! O_o Jag såg nog ut som en tok när jag stod där och tog foton i kvällssolen, men vem fan bryr sig?! XD
   Sparkar röv! ^_______^ Och det med råge!

   Svara
    1. Anna Inläggsförfattare

     Hope you do! It is so delicious! 😀 That was my first Hot-Pot experience and it was a GOOD ONE! 😀

     Svara
     1. Ben

      Glad you like it. It is pretty easy for me to get good hot pot here, or make it at home. One benefit of living in California with a lot of Asians.

      Svara
    1. Anna Inläggsförfattare

     Nope, born in China, but he came here with his family when he was 3 so that’s basically the same as being born and raised here, since he has almost no memories of the time he spent there. 🙂

     Svara
     1. Ben

      Too bad my mom didn’t bring me to Sweden when I was young. But hey, I got to go to Canada, which is almost as good!

      Svara
      1. Anna Inläggsförfattare

       It is a shame, I would have liked you to be close by. 🙂 But yes, Sweden and Canada are similar in some ways, no? 😉 I like Canada, I wanna go there someday. ^^ So where did you grow up? 🙂

       Svara
 2. Ben

  Well, one day I’ll visit Sthlm. Maybe in 2012 (before the world ends).

  Yeah, Sweden and Canada are pretty similar.

  Age:
  0-11: Taipei
  11-16: California
  16-21: Vancouver
  21-now: California

  Even thought I’ve only lived in Canada for 4 years I still consider it home

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   That’s awesome to have lived in so many places. When you come to visit, you’d best let me know, otherwise I might not let you live to see the end of the world! ;D

   Svara
    1. Anna Inläggsförfattare

     Yeah, that is a shame! I’m still sad that didn’t become reality, and I’m sure you are as well. BTW, do you have Twitter by any chance?

     Svara
      1. Anna Inläggsförfattare

       I love your icon! 😀 I am following you now.
       Yeah, I know what you mean, but once I started hanging out with new people, that wasn’t a problem any more. 😉

       Svara
 3. Hanna

  Snödroppar! <3 Själv har jag bara sett gröna skott som väl ska bli krokusar, men de är inte riktigt där än. Loverly! Tack!

  Yummy mat och bra dvder, vilken strålande helg det verkar ha varit för dig. (Jag är så glad att de löste det där med rättigheterna för Trolltyg så att den går att se och köpa igen.) Om man ska hinna göra något alls i veckorna får man planera, och vem orkar det när man bara jobbar hela tiden? Men det går! *pepp* *kram* 🙂
  Hannas senaste bloggpost: Omröstningar om böcker och filmer

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Oj, var det vajsing med rättigheter? Det hade jag ingen aning om! :O Vilken tur för mig då. 🙂
   Kul att du gillar blomstret. Det är härligt när knoppar brister! ^^ Verkligen, en underbar helg! Jag behöver fler sådana för att överleva veckorna. 🙂 *kram!*

   Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Jag är också hungrig. Och stressad. Och glad! XD Vilken blandning. ^^ Yey, för vårblommor! 😀

   Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Tack! Det vart väldigt många foton i den här posten och desto mindre text, men det känns bra ändå. 🙂 Kul att ha saker att visa upp. 🙂

   Svara
 4. Tuve

  Aldrig fastnat för Pocky. Delvis goda är dem. Men inte så fantastiska som så många av mina vänner tycker det är.

  Fint vårblogginlägg <3
  Tuves senaste bloggpost: Parkbänken

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Nej, Pocky är inte det bästa godiset som nånsin skapats, men det har sin charm. 🙂 Choklad-banan smaken var riktigt god! 😀 Såklart låg de i det minsta paketet. 😉

   Tack! Nu hoppas jag att våren kommer på riktigt i kapp med april. Är trött på minusgrader varje natt. 😛

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge