Back to the drawing board

Jag tycker om att teckna, det kanske vissa av er vet. Jag är inte superduktig, men jag har utvecklats genom åren och det är kul att se. Tyvärr kan det gå ganska lång tid mellan mina tecknarstunder numera, men när jag väl sätter mig i arbete så vill jag att det ska bli perfekt. Den bästa bilden någonsin! Något sådant finns inte. Och med så höga krav på mig själv så är det ibland väldigt svårt att ens komma igång, för om jag inte gillar de första 2-3 strecken, så skiter jag i det. Tänker ”det blir ingenting”.

Jag har letat inspiration och jag brukar få den från spel och musik. I o m att jag har mått ganska kasst den senaste månaden så har inte ens det funkat. Men så fick jag en idé idag. Jag skulle vilja göra en fanart av min Shepard. Det är förmodligen ett alldeles för stort projekt för mig, men det vore kul att testa, i alla fall ansiktet. Jag skulle nog inte rita henne med en massa vapen, jag är ändå sämst på att rita objekt. Kanske min egen tolkning av henne. Hm… Det är värt ett försök i alla fall. Får se om jag kan rita nåt i helgen som går att jobba vidare på. Ni kan väl hålla en tumme, om ni vill?

17 reaktion på “Back to the drawing board

  1. Anna Inläggsförfattare

   Tack André! Kul med lite pepp såhär på morgonkvisten. 🙂 Jag hoppas att det blir nåt värt att visa upp. ^^

   Svara
 1. Sofia

  Att den där förbaskade perfektionismen ska komma in och störa hela tiden. Jag gör precis likadant. Jag får någon ny idé om nåt jag vill göra och blir det inte precis som jag tänkt mig eller bättre på en gång så skiter jag i det.
  Så himla dumt, för man måste ju öva, öva för att behärska materialen och tekniken och allt. Men ger man sig inte en chans utan tycker att det ska vara perfekt från början så får man ju aldrig chansen att öva.

  Nu menar jag inte alls att skälla på dig. Det är min egen frustration som väller över för att jag tänker på samma sätt som du, vilket resulterar i att jag drar mig för att börja på att förverkliga en hel del idéer jag haft länge. =/
  Sofias senaste bloggpost: Biverkning

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Jag upplevde inte alls som att du skällde på mig. 🙂 Du talar ju generellt om oss, och jag förstår din frustration, för jag delar ju den också! Om man aldrig kan acceptera att misstag måste få existera så kan det ju aldrig bli nåt nytt. Tänk om det var så överallt annars? En forskare ska komma på rätt formula BUMS, annars lägger vi ner skiten! På det sättet skulle vi ju sällan sitta här med vaccin för olika sjukdomar, t ex. Att pröva sig fram, våga försöka, testa, kanske inte nå målet direkt men kunna skymta det där framme – det är ju ganska spännande. Och det är ju som många säger inte resultatet som är det viktiga utan vägen dit. Även om sen resultatet är beviset för den mödan man la ner. 🙂

   Kan vi inte lova varandra att vi ska bli bättre på att vårda vår kreativitet? Att inte strypa och stympa den som vi gör nu? Vi kan, vi vill, vi vågar. 😀 *pepp-kram*

   Svara
   1. Sofia

    Bra liknelse! Det har jag faktiskt aldrig tänkt på, det där med forskare och sånt, men mycket bra synpunkt!
    Normalt sett brukar jag inte ha så himla mycket problem med det här egentligen, det är det senaste året och lite till som det har blivit väldigt jobbigt. Min självkänsla är helt kass för tillfället och det är mycket det som ställer till det.

    Det är så frustrerande när jag ser vad alla andra gör, superfina saker som är helt fantastiska. Då tänker jag bara att det inte är nån idé att jag ens försöker mig på nåt eftersom det ändå aldrig kan bli lika bra. Jag kan aldrig bli lika bra. Men det handlar ju inte egentligen om det, jag vill ju skapa saker för att få utlopp för min kreativitet, inte för att det jag gör är sämre eller bättre än nån annans. Men ibland är det lätt att glömma det. =/

    Fast just nu har jag lagt skapandet på hyllan helt och hållet faktiskt, min kreativitet är borta och jag blir mest frustrerad om jag försöker göra något. Det funkar inte riktigt när jag mår så här, så därför håller jag mig till spelandet ett tag nu. Det är skönt att inte ha alldeles för många saker i huvet, blir lite lugnare då.

    Men sen, ja, då ska det minsann bli pysslande av! Har ju ett års uppdämt pysselbehov att ta igen. 😉
    Sofias senaste bloggpost: Biverkning

    Svara
 2. Ina

  Känner igen mig så väl! Försöker faktiskt rita en grej nu men det blir verkligen inte bra 🙁 Jag har inte tålamodet att mejsla fram bilden heller utan gör ett ganska hafsigt försök, konstaterar att det suger och ger upp 🙁
  Att det ska vara så SVÅRT! 😛

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Vi kanske borde starta ett projekt? Vi kan göra en teckning i veckan? Speedpaint eller superpill – spelar ingen roll. ”Skit” eller superbt – spelar ingen roll. Så kan vi lägga upp det på våra bloggar? 🙂 Vad tror du om det? Skulle det vara nåt? Så kanske det kan lossna för oss och vi slipper känna oss så dåliga. 🙂 För vi är inte dåliga! <3

   Svara
   1. Ina

    Möjligt! Bara komma igång liksom. Kanske bestämma nått jättebrett ”tema”. Typ… ”grönt”. Så kan det vara gräs eller en grönklädd figur eller nåt. Jag får så svårt för att starta när jag kan göra vad som helst 🙁

    Svara
    1. Anna Inläggsförfattare

     Ja visst, vi kan ha köra med teman. 🙂 Vill vi börja med grönt eller har du nån annan bra idé? Vi kanske ska ta en idé var varje vecka? Sätta igång nästa? Eller i april? 🙂

     Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Jag hoppas att det kan bli bra, och jag hoppas att jag får tid att teckna i helgen! ^^

   Svara
 3. Becca

  Jag håller tummarna för dig och hoppas att du visar upp bilden här sen 🙂 Det behöver ju inte vara perfekt! Men jag är ju en riktig perfektionist själv, så jag förstår hur du tänker och känner.

  Kramar! <3
  Beccas senaste bloggpost: Sugary photo post

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Tack söta! Jag hoppas att det blir nånting. Har skissat lite på papper, men… det blev liksom inget. Ska testa direkt på datorn istället, det är ju ändå det jag är mest van vid. 🙂 Har du haft en bra helg? *kramar*

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge