3 saker jag stör mig på

Det verkar som att jag har legat på latsidan här med mitt postande. Men det handlar mer om att jag känt brist på något intressant att skriva om och det jag har skrivit har postats på RPGaiden. Det är jag stolt över, jag är glad att jag kan få saker att hända på den sidan. 🙂 Hursomhelst så har memen 10 day challenge hamnat i skymundan så jag tänkte raskt skynda på till nästa del på listan, 3 saker jag stör mig på. Vilken jävla punkt egentligen. Det finns mängder av saker som jag stör mig på, jag skulle kunna nämna saker som dessutom skulle starta massuppror (vill jag tro), det finns världsliga saker och petitessiga saker. Så vad väljer man? Random grejer – helt enkelt.

 • Otrevliga människor. Kan få vilken dag som helst att bli rutten, oavsett solsken, fågelsång och glass.
 • Att vakna till borrljud i betong. *ryser*
 • Föräldrar som 1) skiter i att uppfostra sin avkomma men blir skitsura om nån annan vågar ta bladet från munnen och säga ifrån 2) tycker att the fruit of their loins inte kan göra nåt fel och bara ler med huvudet på sne när Sune trycker ut en flaska schampo på ICA. (True story.) Tror du faster Asta tackar din snorvalp till son när hon halkar och bryter lårbenet? Nej, jag skulle inte tro det.

Den där sista punkten fick mig att minnas en hemsk grej jag bevittnade i oktober förra året. Jag stod vid Gullmarsplan och väntade på ett tåg. Vid en annan perrong hade ett annat tåg anlänt och folk går av, bland annat en pappa, mamma och deras kanske 8-åriga dotter. Dottern skuttade/sprang fram och hennes föräldrar lommade bakom i sakta mak. På perrongen kommer så en man som springer för att hinna med tåget. Flickan är i kollisionskurs med mannen och de rusar på varandra. Jag trodde först att flickan skulle få sig en riktig smäll, men till min förvåning så har mannen försökt manövrera undan, men snubblar på nåt sätt över henne och flyger i backen, med huvudet före. Man hör hur han skriker. Han kommer upp på fötter igen, man ser att han är helt vimmelkantig. Föräldrarna har blivit vittnen till detta, men det som verkligen gjorde mig så arg var att de inte ens gick fram till mannen för att se hur han mådde. Flickan var förstås skärrad, hon fattade ju att nåt hade gått illa och anslöt sig snabbt till mamma och pappa. Mannen som ramlat tog sig för pannan, jag tror han blödde och sen försvann han därifrån. Om han följde efter familjen för att skälla vet jag inte. Det var en olycka, det kunde hänt värre saker, men – jag anser att en perrong inte är ett ställe att springa runt och leka på, speciellt i rusningstid och det är föräldrarnas ansvar. När så väl olyckan hade skett, så tar de inte ens sitt förnuft tillfånga och ser hur den skadade mådde. Visst, det kanske var chockade och de kanske skämdes, men är det bättre att låtsas som inget? Vad sätter de för exempel för sin dotter?

Som ni märker så gjorde den händelsen mig väldigt upprörd. En av alla de miljoner saker i världen som jag kan störa mig på.

5 reaktion på “3 saker jag stör mig på

  1. Anna Inläggsförfattare

   Usch, det låter inte så kul. :/ Finns andra ljud jag ogillar att vakna till. När jag var barn var det när pappa dammsög utanför min dörr på helgen. XD

   Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Ja, det är inte så sköna ljud det heller. Här i Sthlm kan det komma sjukt skarpa ljud som skär sönder trumhinna när tågen slirar på skenorna. >_< Det kan göra fysiskt ont ibland när ljudet blir för högt.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge