När saker tar slut

Nu har det gått drygt en timma sedan jag avslutade Odin Sphere. Efter 50+ timmar av härligt grindande, levlande, samlande och svärande så är nu resan över. Avbockat. Meritlistan utökas. Slutet gav mig gåshud, möjligen fick jag en överdos av söthet och säkerligen smög det sig fram en tår i ögonvrån. Det känns tomt förstås. Allt adrenalin man bygger upp inför de slutgiltiga striderna, pressas tillbaka när så slutscenerna spelas upp.
Vad är Odin Sphere? Är det en saga, eller är det ett konstverk? Försöker känna efter vad det är jag har spelat igenom. Jag verkar ha en förmåga att fastna vid småsaker istället för att se helheten. Vad hände egentligen? Hur var allting sammankopplat? Vem är vad och var är vart? Förbannar mig själv och min förvirrade hjärna när jag inte tycks kapabel att erinra mig storyn, helt och fullt. En liten bit här och en liten bit där. Tror inte att jag påbörjar Mass Effect ikväll, bättre att låta det jag spelat sjunka in. Odin Sphere förtjänar att få ha den här kvällen alldeles för sig själv.

Världens vackraste spel?

2 reaktion på “När saker tar slut

 1. Silversoul

  Njut av den här stunden. Det förtjänar du! Den här otroliga känslan man får när man klarat av ett spel man sysslosatt sig med ett bra tag – den är obeskrivlig. Den måste upplevas.
  Så var det när jag klarade Final Fantasy VI för första gången.
  Så var det när jag klarade av Final Fantasy IX.
  Ocraina Of Time.
  Och så vidare…
  Det är som en vän som följt med hela den här resan – och jag kan bara föreställa mig hur du känner just nu.
  Njut av det här. Och än en gång, grattis.
  Du är mycket duktig! *kram*
  Silversouls senaste bloggpost: Del 10 av 100 intressanta tv-spelsmusikklipp- Häftiga bosstrider

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Mm, du förklarar det väldigt bra. 🙂 Skönt att du förstår! Det är en fin, skör och lite sorglig känsla att klara ett riktigt bra spel. Man har kommit nära karaktärerna, sett dem kämpa, kämpat med dem, för dem och sen, tas det ifrån en. Men minnena lever för alltid.
   *kram*

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge