Konsolproblem

Ikväll gav min PS3:a mig skrämselhicka. Skulle starta Odin Sphere, men konsolen hittade inte skivan. (Jag har en NTSC-version med 80 gigs hårddisk och den använder en emulator för att spela upp PS2-spel.) Jag testade att starta om och ta ut skivan. Satte i skivan igen, tryckte igång maskinen, men då startade den inte alls. Alla lampor lyste men inget hände på TV:n. Kontrollen funkade inte heller. Testade då att bryta strömmen helt och starta om efter det. Maskinen gick igång som vanligt, satte i skivan, den hittades, ska starta spelet men nej. Fick nästan lite panik ett tag, skulle mina 20 timmar spelade nu vara tillintetgjorda? Testade att starta ett PS3-spel och ett annat PS2-spel och det funkade utan problem. Testade Odin Sphere igen och äntligen gick det igång. Vilken tur! Jag vet inte riktigt vad jag skulle ha gjort om (kan knappt skriva det) min PS3:a gått sönder. Jag har en till PS3:a, en slim, PAL, men det är den andra maskinen jag spelar mest på. Den som har alla mina sparfiler och nedladdade spel. Den som har varit med mig i flera år. Jag är så glad att den ville starta normalt igen.

4 reaktion på “Konsolproblem

  1. Anna Inläggsförfattare

   Nej, det här är första gången detta har hänt. Jag blev alldeles kall inombords. Ställde in mig på det värsta. Men jag hade tur, tydligen.

   Svara
 1. Robert (spelografi)

  Vi fick istället problem genom att vår ps3 inte spottade ut skivan. Slagna gick vi till butiken och fick inhandla en ny slim-modell. Ett par dagar senare spottar konsolen ut skivan och vips så har vi nu 2 ps3:or :O
  Tänk dig att ditt spel fastnar istället. Då får du inte ut det och det blir en ny Ps3:a likväl som ett nytt spel 🙁
  Robert (spelografi)s senaste bloggpost: Kampen om Quick Saves

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Wow, knepigt problem! Men två PS3:or är aldrig fel. 😉 Jag är väldigt glad att jag faktiskt kunde ta ut skivan. (Å andra sidan så har jag sedan länge ett andra ex av just Odin Sphere. ^^)

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge