Vänja sig vid tanken

Kikade på bilder från Mass Effect på Webhallens sida. Jag har ju kommit fram till att det är detta WRPG jag ska prova på, för att testa nåt nytt, vidga vyerna, se om jag gillar det. Det känns lite konstigt måste jag erkänna. Jag är inte van att kolla på screenshots av ansikten som ser ut som… tja, som folk typ. Realistiskt. Inget rosa hår och inga galna frisyrer eller outfits. Ärligt talat så tycker jag att det är tråkigt, för att inte säga fult. Realism är inte min grej när jag spelar, jag verkligen älskar de färgglada världarna som JRPG:n erbjuder. Och även om grafiken blir bättre och bättre hela tiden så är jag fortfarande inte imponerad över amerikanarnas försök till att skapa ”real people”. Plastic fantastic. Då tycker jag t o m att Lightning ser mer realistisk ut. (Japanerna vet vad de gör…)

Medan jag satt där och glodde (och samtidigt inte förstod vad jag tittade på, eller ens kände mig lockad av det) så ramlade jag plötsligt in på JRPG:n, visserligen till Crapboxen. Som Blue Dragon. Spelade det några timmar för ganska länge sen men spelet (eller boxen) hade en tendens att hänga sig. Det hade väl sin charm men det är ingen tungviktare om man säger så. Men för 99 kr så kan även jag tänka mig att köpa det. Tog upp några screenshots på Magna Carta 2. Första spelet har jag verkligen inget till övers för. Jag ogillade allt, den slarviga grafiken, rösterna som gick mig på nerverna och striderna var så krångliga att jag inte ens ville försöka förstå. Men tydligen ska det andra spelet inte vara half-bad. Så jag tittar vidare, men jag håller mig från att köpa. Bara för att jag har svårigheter med WRPG:n betyder inte det att jag ska köpa JRPG:n jag ratat tidigare.

Det här kommer bli besvärligt. Ögnade även på Dragon Age och fick nästan ångest över hur tråkiga bilderna var. Brunt, brunt och så lite mer brunt. >_< Jag är ledsen om jag upprör folk som är fans av de här spelen, det är inte min mening. Don’t judge a game by its cover och så vidare… Jag vet! Men jag kan inte hjälpa det. Och ändå ska det här bli av. Tror jag. Hoppas jag. Jag får väl tvinga mig själv om inte annat. Det tar emot. Ungefär som om jag vore vegetarian och ska sätta tänderna i en varmkorv.

Hur gör jag det här? På riktigt? Jag mår nästan lite illa över tanken att jag kommer ha Mass Effects fula omslag i min spelhylla. Det passar inte in där! (Jämmer och ve, dagens I-landsproblem.) Nån därute som har lite goda råd eller ett pep-talk att ge mig? Jag behöver komma över den här tröskeln…

Förundransvärt fult

Vacker in-game-grafik

Lösskägget imponerar inte i allt det bruna

Vackra ansiktsdrag

Och så kan jag passa på att avsluta med en screenshot från det spelet jag kör just nu, Odin Sphere.

En sagolik färgpalett

15 tankar kring ”Vänja sig vid tanken

 1. Diana

  altså dragon age var faktist kul men sä jäääävla fult!!!! XD Varför måste det vara så brunt?? fattar inte.

  men Mass effect, alltså jag hoppas verkligen att du tar dig tid att spela (se förbi de fula ansikterna) för storyn är så jäkla bra….och tvåan sen *svimmar*. underbart !

  Nu när jag strax har klarat legend of Mana så blir det Odin Sphere för mig 🙂

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Oki, men om du som t o m har spelat Dragon Age tycker det är för brunt, då har jag alltså inte helt fel i min ”diss”? 🙂 Ja, det är synd att brunt verkar vara enda färgen de ville använda sig av. 😛

   Jag gillar ditt pepp kring Mass Effect, för är det nåt jag gillar så är det en bra story. Nu kommer den förstås vara så sjukt olikt allt annat jag nånsin spelat (är min misstanke), men jag hoppas jag kommer kunna tycka om den. Och se förbi de fula nyllena! XD

   Jag hoppas verkligen att du kommer gilla Odin Sphere, du får säga vad du tyckte om det sen. 🙂 Och tack för sjukt bra råd kring detta I-landsproblem! ^___^ *kram*

   Svara
 2. Brainspoil

  Ett tips är ju att skaffa en låda att förvara sådana spel i som du inte vill behöva se allt för ofta. F.ö. så håller jag med om att mer eller mindre alla såna WRPGs är fula. Dom försöker se så verklighetstrogna ut att det bara blir skit av det när dom misslyckas. Själv sitter jag fortfarande och spelar World of Warcraft, efter 6 år av nästan oavbrutet nötande. Det spelet skiljer sig ganska mycket från dom övriga rollspelen i det avseendet att det inte försöker se verkligt ut, utan det är en fantasivärld, och den är oerhört snyggt gjord. dock är karaktärernas ansikten något stela, men det spelar inte så stor roll då man springer runt med en hjälm på huvudet större delen av tiden.

  Jag var vegetarian i över två år, sen tvinga min syster mig att prova lite kycklingkassler.. och jag gillade det. Nu äter jag kött igen, även om jag är väldigt kräsen.

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Du har hittat hit! Vilken otroligt glad överraskning! 😀 *kram*
   Jag tackar för ditt tips om lådan! Det kan vara min ”ful-box” där man gömmer spel man skäms över. ;D Inte alls en dålig idé! Och jag blir lättad att höra att du också tycker den krystade realismen inte tillför nånting, utan snarare raserar. (Så skönt att inte vara ensam med sånna åsikter!) Jag får väl erkänna att jag inte tycker WoW:s design är särskilt tilltalande heller, men, de använder i alla fall färger! ;D

   Svara
   1. Brainspoil

    WoW:s design är väldigt västerlänsk utan tvekan. Inte alls samma runda mjuka former som man brukar kunna hitta i JRPGs. färgerna är väl det som gör hela spelet, annars hade det varit väääldigt tråkigt. Något du borde se i den nya expansionen är undervattensvärlden, riktigt snyggt gjord. Väldigt mycket färg och väldigt mysigt att glida rundor på sin sjöhäst och bara utforska.
    En ful-box är nog en väldigt bra ide. En sån borde man ju kunna gömma under sängen eller i en garderob när ordentligt folk kommer på besök, så man slipper skämmas ^^.

    Svara
    1. Anna Inläggsförfattare

     Jag tror dessvärre inte att jag kommer testa WoW någonsin. Jag är inte den som med lätthet spelar på min dator, pallar inte med mus och tangentbord. Och det har blivit lite av en principsak. Jag har liksom inte lust att sätta mig in i ett spel som ”aldrig” tar slut, om du förstår. ^^ Jag känner faktiskt lite stolthet över att jag aldrig testat och därav inte fastnat i WoW-träsket. Ninjapojken vill ibland att jag ska testa med honom, men nej, det skulle bara kännas fel. 😉

     Svara
     1. Brainspoil

      Jag förstår att du inte vill spela något som aldrig tar slut. WoW i sig är väldigt tidskrävande och man får spela en väldig massa om man verkligen vill uppleva allt i spelet. Samtidigt så krävs det så väldigt mycket av dom man spelar med också, oavsett hur duktig man är själv. Många gånger har jag önskat att där fanns en singleplayer funktion i spelet. Dock ligger väl lite av charmen i att få spela med så väldigt mycket underliga människor.
      Själv har jag inte spelat så väldigt mycket konsolspel, inte sedan NES-tiden. Datorn har jag blivit så van vid att spela vid så en handkontroll känns fel i mina händer. Antar att det blir så när man spenderat för mycket tid med att spela på ett sätt.
      Jag skulle vilja prova på lite mer konsolspel, men jag har varken pengarna till att skaffa en, eller förmågan att sitta ner med bara en sak. Brukar alltid multitaska när jag spelar. Antingen så kollar jag film samtidigt, eller lyssnar på musik och surfar på internet. Har svårt för att bara fokusera på en enda grej, blir så väldigt rastlös.

      Svara
      1. Anna Inläggsförfattare

       Ja, hade WoW haft ett single-playerläge så hade jag kanske kunnat testa. Jag vet inte hur jag skulle klara av att ha en massa krav ställda på mig från andra okända människor när jag spelar. Då blir ju inte spelandet den där avslappnande verklighetsflykten man är ute efter. Det blir ett arbete. Och jag kan inte säga att jag är bekväm med den tanken.
       Då är vi likadana, jag har spelat konsol så länge att jag knappt kan se mig spela på datorn. 🙂
       Om vi skulle spela Mario Kart tillsammans nån gång? Undrar om det vore en inkörsport till konsolspelandet? Och även om det inte skulle vara det så skulle jag i alla fall tycka det vore roligt att spela tillsammans. Men jag varnar dig, jag svär ganska så jävla mycket om det går dåligt för mig. 😉

       Svara
       1. Brainspoil

        Mario Kart har jag provat hos min syster, faktiskt väldigt underhållande. Blir ju lite roligare när man spelar ett sånt spel tillsammans med någon. Lite ful i munnen får man vara när det går dåligt, det hör till. Jag är nog ingen ängel jag heller 😛

        Svara
    1. Anna Inläggsförfattare

     Visst är den fin! Grafiken är helt underbar i det spelet, den skapar en så skön känsla när man spelar. 😀

     Svara
 3. Pingback: Det handlar om mig nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge