Måndagmorgon i tunnelbanan

Jag var på väg genom spärrarna när jag såg kvinnan. Långt ifrån den lilla kuben där kontrollanten satt började hon prata.
”Kostar det fyrtio kr, jag gav dig fyrtio, fick jag en tia tillbaka?” Jag ser hur mannen i kuben lyfter på huvudet och ser lite förvånad ut. Han kan knappast ha hört allt hon sagt. Jag hör honom fråga ”vad sa du att det kostade?”. Till min förvåning är kvinnans svar; ”varför är du så otrevlig, du jobbar inom service, du ska hjälpa mig!”. Mannen säger; ”men du kan inte komma hit och bara ställa dig och skrika”. Sen går bitar av konversationen förlorad men jag hör kvinnan upprört säga ”jag har ett barn här!” och sen avsluta konversationen med ”jävla skitstövel”.

Jag tyckte synd om den unge mannen som satt i sin kur. Han hade inte gjort nåt fel, och jag förstår inte hur kvinnan kunde anklaga honom för att vara otrevlig, hon var ingen ängel själv. Barnet hon nämnde hade hon lämnat ute på perrongen och ger barn överlag folk rätten att vara extremt otrevliga? Jag undrar hur vissa personer tänker, service i all ära, men vi är alla människor och förtjänar att behandlas med respekt.  Hursomhelst så gav den händelsen en bitter eftersmak. Hoppas resten av måndagen blir trevligare.

Postat från WordPress för Android

4 reaktion på “Måndagmorgon i tunnelbanan

    1. Anna Inläggsförfattare

      Ah, jag förstår! Hoppas jag inte förstörde nåt genom att nämna den. O_o Det är alltid roligt med ny teknik. 🙂 Jag är glad att du är nöjd!

      Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge