Den lilla helgen som kunde

Januari är inte slut än. Den här förbaskade månaden tar verkligen tid på sig. Men snart, snart är februari här, tillsammans med (förhoppningsvis) mildare väder och Melodifestivalen. Nån som ska kolla? Jag och Ninjapojken har i alla fall bokat in kommande lördag hemma hos mig, med ostbricka och kanske lite vin, tillsammans med sång och glamour på TV. Det funkar. 🙂

Min korta helg är snart slut, men gårdagen slog nåt sorts längdrekord. Startade tidigt vid halv åtta på morgonen. Åkte till jobbet och min första kund var ett sånt där stolpskott som gav mig ett gott skratt. Äldre herre kommer in och vill prata tvättmaskin. Absolut. Han frågar om ett märke som inte fanns i utställningen. Vi diskuterar ett alternativ och kommer fram till att jag ska skriva ut produktblad för två olika maskiner. So far so good. Vid min arbetsplats så står då denne herre först lite vid sidan om min datorstation, men han närmar sig med små steg och står till slut bakom mig och tittar på skärmen, ungefär som om han inte litade på att jag visste vad jag höll på med. Jag känner mig faktiskt lite inkräktad på när sånt händer och jag erbjöd honom sittplats då det finns två stolar (!) framför mitt skrivbord. Kunden var inte intresserad, han skulle snart ge sig iväg. (Och det tar tid att sitta eller…? Har jag missat nåt?) Hursom, jag ville inte tjata utan skrev ut första produktbladet och jobbade vidare med det andra. Märker så plötsligt att kunden står och rotar i skrivaren till höger om mig. Denna skrivare agerar även fax och i denna låg just vid detta tillfälle orderbekräftelser (med priser och sån typ av information som kunder inte har att göra med). Jag säger ”nej men där har du inte att göra, låt du mig sköta detta, jag hjälper dig”. Kunden säger ”jag frågade bara” (vilket får mig att undra om han var smått sinnesförvirrad), men jag svarade att nej han frågade ingenting och att han inte har att göra bland våra papper – men utan att för den skull skälla ut honom. Återgår så till nästa produktblad. ”Har du druckit ättika?” hör jag honom fråga. Självklart fattar jag när nån försöker provocera mig, så jag låter den piken glida förbi och säger i glad ton ”nu kommer snart sista arket”. ”Är du på dåligt humör?” säger herrn och jag svarar ”nej inte så värst” och fyrar av ett leende mot honom. I nästa andetag har kunden vänt på klacken och lommar ut från butiken. Jag ropar ”ska du inte ha dina papper?” men han bara fortsätter gå. Och nej, jag kände inte att det var värt att jaga efter honom. En kollega frågade vad som hände och vi fick oss båda ett gott skratt. Inte var det jag som hade gjort fel, men vissa kunder är verkligen svåra att begripa sig på.

Efter jobbet åkte jag hem till Ninjapojken, tog en lång välförtjänt dusch och piffade till mig i fina kläder och smink. Sen åkte vi till restaurang Linguini vid Odenplan och åt mycket god pasta, avnjöt varsitt glas vin, efterrätt och förstås varandras sällskap. Restaurangen var otroligt mysig och varm – kändes Lady & Lufsen på nåt vis. Vår kypare var en riktig karaktär, mycket sympatisk och skämtsam. Det var riktigt härligt, precis vad jag behövde. ♥ Resten av kvällen låg vi och mös i soffan framför TV:n. Närmare klockan tre blev det dags för sängen och då ville Ninjapojken läsa korta noveller av Neil Gaiman för mig. 4 stycken lästes totalt och visst, jag somnade inte, men jag dåsade till då och då. ^^ Sen tog han fram GON, vilket till en början var kul, men sen läste jag en strip där både en vargmamma och en av hennes ungar gick ett sorgligt öde till mötes. På nåt sätt var det humor i bilderna, men jag tog ändå ganska illa vid mig. Skrattade med gråten i halsen typ, jättekonstigt. O_o;; Vi somnade kanske vid fyra på morgonen. Awesome!

Idag känns det som att dagen bara har flugit fram, jag har tvättat och handlat, men inte diskat och inte lagat mat ännu. Har inte spelat på typ en vecka. På tal om spel så köpte Ninjapojken Resonance of Fate – han tyckte att vi skulle spela nåt tillsammans. (Med tillsammans så menar jag att jag spelar och han tittar på. ;D) Men vi kommer nog inte börja med det förrän jag kört klart Odin Sphere, jag vill helst inte blanda en massa titlar just nu.

Vi väntar på vår mat i skenet av ett ljus.

2 reaktion på “Den lilla helgen som kunde

  1. Anna Inläggsförfattare

   Ja verkligen, man måste ha lite skinn på näsan för att jobba inom försäljning.
   Tack! Det var en riktigt mysig afton. ^__^ Sådant kan man inte få för mycket av.
   Hoppas att din lediga helg har varit riktigt bra också!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge