Mindset

Det kliar i mina fingrar, men hjärnan har svårt att hålla koll på alla tankar som flyger omkring. Jag känner att jag vill skriva nåt. Fiktivt kanske. Eller skriva som det är. Kan man börja mitt i en mening, mitt i en tanke? Fingrarna behöver sysselsättas i alla fall. Spela klart är ju också en annan tanke, men det är just det. Så många tankar, att jag kommer till ett ”full stop”. Jag blir handlingsförlamad.

Idag har jag svårt att le, men jag gör verkligen mitt yttersta. Sakta, sakta drar sig mungiporna uppåt. Snabbare blir de till ett likgiltigt streck igen. Helt klart måste jag skriva. Men inte det här. Jag skjuter saker framför mig. Visst var livet enklare förr, innan internet? Personer man inte längre ville ha i sitt liv vara bara att bryta med, det fanns väldigt liten chans att man skulle stöta på varandra igen. Men hur ser det ut nu? Nu kan man bli jagad, gamla mobbare kan hitta dig på Facebook, internet är fritt, fritt, fritt. Och jag älskar internet, jag älskar det fria. Men jag avskyr att bli jagad eller råka stöta på nån jag inte vill stöta på. En av anledningarna till varför jag avslutade mitt Facebook-konto. (Konstig grej; facerape är ett nytt ord som förklarar när nån har hackat nån annans FB-konto. Det ordet stör mig, och jag tycker att mitt egna ord facebreak är bättre. Ninjapojken höll med mig. Vad säger ni andra?)

Upptäckte ett nytt band, lite hastigt och lustigt. The Boxer Rebellion. De passar bra för mitt mindset idag. Länkar några låtar så får ni se om de faller i smaken (kräver Spotify).

If You Run
We Have This Place Surrounded
World Without End
Never Knowing How or Why
Flashing Red Light Means Go

Jag köpte Nier Gestalt & Replicant Original Soundtrack. Misstänker att jag handlar för att fylla tomheten som kan komma av för många tankar. Kanske är det bättre att skapa istället. Pennan i handen, pennan mot blocket, det svarta mot det vita. Ett streck. Flera streck. Former. Ord. En ny värld. Förmedlade känslor. Det kan bli vad som helst. Ta mig vart som helst. Ta mig bort härifrån. Och ingen kan följa efter.

2 reaktion på “Mindset

 1. Jerry (RetroJerry på Loading)

  Frihet på internet har tyvärr ett pris, precis som du skriver – kan man ju hitta stort sett vem som helst på Facebook – och vice versa. På både gott och ont.
  Jag har mitt konto på Facebook kvar eftersom det är intressant att läsa vad mina syskon skriver.
  Men visst vore det skönt att slippa Facebook egentligen.

  Facerape låter väldigt groteskt. Facebreak låter bättre för det låter mer som någon bryter ens konto.
  Jerry (RetroJerry på Loading)s senaste bloggpost: Funnit gamla teckningar som är 9 år upp till 16 år gamla

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Jag insåg efter en tid på Facebook att folk på vännerlistan mest var människor man kände till men inte var vän med. Fånigt egentligen. Å andra sidan så är det väl lika farligt att ha en öppen blogg som vem som helst kan läsa.

   Ja, jag ogillar också att de använde ordet ”rape”. Break måste ju vara bättre eftersom det är exakt vad det gäller, som du sa.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge