Positivt tänkande

Jag gillar att kika in på TED lite då och då. Man vet aldrig vad som väntar, vilket ämne som kommer tas upp, men chanserna är stora att den videon du klickar på kommer vara intressant. Jag och Ninjapojken talade nyligen om att man ska vara glad för de små sakerna i livet. Det är så lätt att ta saker för givet – familjen, vännerna, den du älskar, jobbet, hälsan, ja allt. Jag läste (men minns tyvärr inte vart) om att man med lätthet kan lura hjärnan att man är glad. Känner man sig lite deppig och ställer sig framför en spegel och ler, så kommer du må bättre. Hjärnan kan inte se att du fejkar och glädjehormoner utsöndras för att du aktiverar de muskler som används när vi ler. (För det är helt andra muskler som gör att vi ser sura, arga, ledsna eller oroliga ut. Glädjen har ett eget muskelknippe.) Så när jag besökte TED alldeles nyss, så snubblade jag passande nog över denna föreläsning.

Hade inte ens kommit halvvägs i klippet då jag bestämde mig för att investera i The Book of Awesome. (Kul, en till bok att läsa det här året!) För även om jag har kommit en lång väg personligen och inte deppar ihop lika lätt som jag gjorde tidigare i mitt liv, så är en påminnelse aldrig fel. Och även när något är riktigt dåligt, så finns det alltid nånting som är bra, man får inte glömma bort de små sakerna, och det är framför allt dem som boken inriktar sig på. Det finns ett ljus i slutet av tunneln och ibland är bara vetskapen av att man lever tillräckligt för att vara glad – anser jag.

Avslutar med två låtar som påminner om värdet i att tänka positivt. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge