Jul med familjen

Så var julen över, den for snabbt förbi i år. På julaftonsmorgon fick jag och min bror en julpåse var, en tradition som lever kvar sedan jag gick i mellan- eller högstadiet. I min låg lite smått och gott; lösgodis, vit choklad och en hel massa strumpor. 🙂 Jag och brorsan spelade Yatzy medan mamma förberedde maten och pappa lyssnade på musik. Vid halv 2 gick jag och mötte Ninjapojken när han kom med tåget och sen var det dags för jullunch. Jag äter ingen sill eller Janssons frestelse – jag gottar mig däremot med prinskorv, köttbullar (mammas egna förstås), hemlagat potatismos, julmust och knäckemacka med julskinka, senap och rödbetssallad. Mums! Efter maten blev det lite obligatorisk Kalle Anka. Numera sitter man ju inte och tittar med tindrande ögon som när man var liten, däremot finns det fortfarande saker jag tycker är roliga. Sen blev det julklappsutdelning – något som tog mellan 1 och 1½ timme att bli klara med. 😮

Av familjen fick jag:

 • 500 kr presentkort på Åhléns
 • mer strumpor! 😀
 • den fantastiska Vänner DVD-boxen med hela 40 skivor!
 • DVD-box med BBC-serien Life (efterföljaren till Planet Earth)
 • Rooibos-te
 • 1000 kr presentkort på IKEA
 • en vacker mortel i granit
 • Finger Mittens – tumvantar med individuell plats för varje finger – varmt och skönt!

Av Ninjapojken fick jag:

 • mörkblåa Slimmy Jeans från Tiger of Sweden, så snygga och rätt storlek också! 😀
 • ett presentkort på Åhléns för så mycket pengar att jag skäms för att skriva det – inte ens familjen fick veta ^^;;;; O_o

Ninjapojken fick:

 • ett set från Zwilling med 3 knivar, en skärbräda i bambu, förkläde och en knivslip
 • strumpor! XD
 • en julpåse med lite gott och blandat: ekologiskt örtsalt, ekologiska oliver (röda och svarta) och mörk choklad med smak av blåbär och chili

Mamma blev helt överöst av klappar, brorsan hade inte önskat sig så mycket men fick det han ville (som ett Nintendo Wii) och pappa fick en hel del grejer trots att han inte önskat sig nånting egentligen. En av alla klappar mamma fick var en röd Nespresso Citiz & Milk som invigdes snabbt efter uppackning. (Det är vid sånna tillfällen som jag önskar att jag också drack kaffe…) Pappa fick en inspelningsbar DVD/VHS-spelare från LG – denna invigdes också på studs. XD Min och brorsans gemensamma present till våra föräldrar var ett fotoalbum som vi påbörjat med bilder på oss själva. Förr tog vi alltid så mycket kort på familjen, men det har blivit sämre med det ju mer åren har gått, tanken med den klappen var att återuppliva traditionen.

Resten av julafton var mest en massa mys och spelande. Ninjapojken hade med sig ett roligt och enkelt spel som han kallar ”Skjut i sjön”, men det heter egentligen nåt annat (på bästa Engrish, för spelet är japanskt). Nu kom jag på det! Be Your Gunfighters. XD På juldagen åt vi mer julmat men även en jättegod rödlökspaj som mamma svängde ihop. Och förstås moffade vi i oss lussebullar, pepparkakor, kardemummakakor, chokladkakor, glögg och must. Pust! Men jag lyckades att inte äta mig helt proppmätt i alla fall. 🙂 (Eller stånkmätt – mitt egna ord som jag myntade 2009. ;)) Sen åkte jag och Ninjapojken hem, han skulle på middag med familjen, men jag valde att avstå och åkte hem och betalade räkningar och donade med annat. Han kom och hämtade upp mig på kvällen och så tog vi en taxi hem till honom. På annandagen satt vi mest och mös framför TV:n (BBC Lifestyle körde maraton med mitt favoritprogram Come Dine With Me) och så spelade vi. Han har kört igång med WoW igen och jag fortsatte på mitt underbara Ys Seven. Hoppas att jag kommer hinna spela ännu mer idag, men just nu tvättar jag och mamma och pappa är på väg över. De har med sig morteln och Vänner-boxen, för de fick jag inte med mig, plus att de ska svänga förbi IKEA och förmodligen hjälpa mig köpa ett nytt matbord. Stolarna får jag skaffa vid ett annat tillfälle…

Som ni säkert förstått så har jag haft en fantastiskt bra jul, med kärlek, värme och skratt. Hoppas eran jul var riktigt bra också! 🙂

Jag på julafton! Hade använt Aussies shampo för extra volym, vilket inte är det bästa för mitt hår. It's so fluffy! XD

11 reaktion på “Jul med familjen

  1. Anna Inläggsförfattare

   Ja, väldigt fina presenter blev det! 😀 Är väldigt glad över Vänner-boxen, har velat ha den i flera år. Hoppas du är nöjd med dina gåvor och att din jul var minst lika bra! 😀

   Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Eller hur! ;D Här ska shoppas! Jag vill ju köpa nya tallrikar t ex och det finns säkert en massa andra saker man vill köpa nytt till hemmet. Eller kläder, eller smink, eller ja… det finns mycket att välja på. ^^
   Hoppas du också har haft en riktigt fin och mysig jul, precis som du förtjänar.

   Svara
 1. Pingback: Smått och gott till köket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge