Pepp, pepp, pepparkaka?

Hört på Tvärbanan i morse:

14-årig tjej: Linnea, vad snygg du är utan smink!!

Linnea: Neeeeej!!

Det gör mig lite ledsen att höra sånt där. Jag såg denna Linnea när hon klev på och ja, det är ju som hennes kompis säger, hon har ett jättefint naturligt utseende. Klart hon blir fin med smink också, vem är inte det?, men poängen är ju ändå att vara nöjd med sig själv. Det är synd att Linnea skulle klanka ner på sig själv, även fast hennes kompis var väldigt peppande. Vi tjejer behöver peppa varandra, istället för att vara avundsjuka och småsinta och vi måste framför allt lära oss att älska oss själva.

Igår träffade jag Natalia en liten stund efter jobbet, det är alltid väldigt peppande. Jag blir som en studsig virvelvind i hennes närvaro, jag babblar i 160 km/h, garvar högt och ljudligt, attackerar hennes prydnadssaker (med kärlek förstås – hon har en jättesöt porslinskanin som är rosa men som ser jättesur ut, den är min favorit) och är allmänt knäpp. Var där i lite drygt en timme, sen blev det dags att åka hem, diska stor disk och laga mat. Var klar vid elva och stupade i säng. Väcktes av nån idiot som ringde tjugo över sex på morgonen men inte sa nåt i telefon. Jävla osmidigt beteende.

Idag mår jag inte så toppen, har ont i huvudet, halsen och börjar få ont i kroppen. Har tagit en Alvedon, vi får se vart det leder. Är inne på jobbdag 9 av 11. Tjoho.

2 reaktion på “Pepp, pepp, pepparkaka?

 1. Pernilla

  Det sorgligaste tycker jag ar att kolla pa alla kandisar eller modeller som ar forebilder till unga flickor som straver efter att se ut som dem. Det ar jatte tragiskt nar flickor ser dessa bilder pa kvinnor med langa ben, 10% body fat – som ENDAST existerar i brosten i form av D kupa, perfekt hy, underbart har och tror att detta ar achievable, utan att inse att dessa manniskor har antingen tagit skit mycket piller eller gatt igenom flera operationer – eller helt enkelt blivit photoshoppad for att se ut pa det viset. Nar man tittar pa model bilder fran typ, 70-talet skulle det vara helt oacceptabelt idag i modellbranchen. PORER I ANSIKTET! HERREGUD! DET KAN MAN INTE PUBLICERA. Glom faktumet att porer existerar i varje manniskas kropp, men att det syns i en high resolution print ar tydligen helt enkelt inte OK. :/

  Det ar javligt forvirrande som det ar redan att vara tonaring. Fashion industrin gor det definitivt inte enklare.

  (sorry, har inte Svenskan installerat pa laptopen och jag e lat)

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Ja, det är verkligen så som du säger. Det är samma sak med skådespelerskor. Tittar man på en film från 80-talet, så som folk såg ut då skulle inte vara gångbart idag. Ta Meg Ryan i När Harry mötte Sally t ex. Hon har väl gjort ett antal ingrepp sedan den filmen gjordes, vilket verkligen är synd för hon är ju så himla söt när hon är naturlig. Ja, de enda som får åldras är ju egentligen männen, även om deras naturlighet börjar nallas på också.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge