Ja se det snöar

Vilket väder vi har! Jag blir alldeles tagen av all den vackra snön som har fallit hela morgonen. Jag oroar mig inte så värst för att eventuellt trafikkaos utbryter i kollektivtrafiken, hem kommer man alltid. Igår mötte pojkvännen mig vid Liljeholmens tunnelbana efter jobbet. Jag gick nästan helt förbi honom vid spärrarna! XD Visste inte riktigt vart han skulle stå, men jag tyckte jag höll utkik. Han sa att han är ju lite som en ninja så det var nog därför jag inte såg honom. Som tur var blev jag inte skrämd när jag helt plötsligt blev tagen om midjan. Normalt sett skulle man väl bli det, finns ju ganska knäppt folk i tunnelbanan ibland. 😛 Så åkte jag och Ninjapojken (nytt smeknamn? ^^) hem till mig och jag lagade köttfärsbiffar och stuvade makaroner. Det tar ju sjukt lång tid att göra det sistnämnda, så vi fick inte mat förrän efter nio på kvällen. Men det är så gott med stuvade makaroner att det var det lätt värt!

Drömde nån konstig dröm under natten om en 40-årig kvinna som hoppade in i en hiss jag åkte med, så att den liksom hakade loss och gick sönder. Ett tag trodde jag vi skulle störta till en säker död och hon sa bara ”jaha, det här är slutet”. Men hissen gick fortfarande, om än hjälpligt, så jag bad henne att hålla tyst så att vi skulle klara oss helskinnade, vilket vi också gjorde. Knäpp dröm. Kände mig inte så utvilad efter den.

På väg till jobbet imorse ninjade vi oss (!) igenom vacker pudersnö, tydligen hade det fallit en hel del i natt också. Vilket får mig att tänka, var det inte november alldeles nyss? Förra året var november verkligen den sunkigaste månaden, dels på det personliga planet men också för att det knappt vankades nån sol och det kändes som att december aldrig skulle dyka upp. Nu är det tydligen tvärtom. November gick i en rasande fart, jag undrar om hösten gick förbi lite väl fort. Men man ska inte klaga, nu är det redan 3 december. Hade jag varit 18 år yngre hade jag med spänning följt julkalendern på SVT, haft 3 julkalendrar att öppna varje morgon (Bamses, Kamratpostens och en chokladkalender – ett år hade jag en tuggummi-kalender också) och med längtan räknat dagarna som kröp fram till julafton.

Jag längtar förstås nu med men det kommer se lite annorlunda ut. Mamma och pappas stambyte är fortfarande i rullning, enbart p g a alla fel som har gjorts. Förhoppningsvis är det värsta understökat när julafton knackar på dörren. Jag vet ännu inte om Ninjapojken kommer vara med, eller om han är med sin familj. Däremot vet jag att det nog blir sjukt mycket klappar att dela ut och jag ska snart sätta igång med mitt julrimmande. Något av det bästa jag vet, är att rimma till paket. ;D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge