Bättre

Efter att ha fått lite hjälp från min pojkvän igår kväll så har jag i alla fall kommit underfund med var problemet låg i designen och det mesta är nu åtgärdat. Det finns fortfarande några småsaker som jag vill ändra, men det är inget som märks särskilt tydligt. Annat var det förut. Fast nu sitter jag med en olustig känsla i magen. Jag borde kunna fixa sånt där själv. CSS ska inte vara svårt att lära sig. Jag känner mig dum och besvärlig som fick hjälp, mestadels för att jag vet att han ogärna gör jobbrelaterade saker på sin fritid.

Jag lärde mig HTML på egen hand när det begav sig. Köpte en bok (HTML i praktiken) som var allt jag behövde. Bygga hemsidor tog väl några timmar, men det gick och när det blev fel så kunde jag lokalisera problemet. Jag är språkkunnig och att knacka kod är i mångt och mycket bara att sätta sig in i ett nytt språk. Jag har lätt för att lära också, vilket kan få en att undra varför jag inte har lagt manken till och lärt mig CSS vid det här laget. Kanske är det för att utvecklingen inom webbdesign har gått så fort. Kanske för att jag har prioriterat annat…

Nu är det ju drygt 2 månader kvar på det här året, men varför inte sätta ett nyårslöfte redan nu? Att ha mål är bra, eller i alla fall delmål och under 2011 ska jag verkligen se till att sätta tänderna i CSS-monstret. Kan ju passa på att fråga om det finns nån där ute som känner till en bra bok om CSS? Jag vet att allt egentligen finns att hitta på nätet och jag kommer ta mycket hjälp av w3schools, men ibland är det skönt att ha en bok att slå i. Tips mottages tacksamt!

Idag är det lördag. Jag ska se om jag kan hitta en vinterkappa och kanske ett nytt par byxor tillsammans med mamma.

Uppdatering: Nu har jag ändrat de småsakerna som jag störde mig på. Jag känner mig duktig. 🙂 Genast känns det så mycket bekvämare att ha detta tema. Fånigt kanske vissa tycker, men bloggen är faktiskt som ett virtuellt hem – klart man vill trivas.

3 tankar kring ”Bättre

 1. Pernilla

  Jag håller på med att lära mig CSS och php själv. Känner mig så himla gammal när information bara inte tränger in i hjärnan. Verkar som om man inte lär sig lika snabbt som 10-15 år sedan och det är ganska så jäkla besvärligt. Man är ju inte ens 30!

  Men kämpa på! Det ska jag minsann göra med! Attans hjärna!

  Svara
  1. Anna Inläggsförfattare

   Nej jag vet, vi är ju inte ens trettio! Och det är faktiskt så att hjärnan kan lära sig saker precis som när man var liten. Men jag antar att det sitter en massa ”vuxet gojs” i vägen som gör att det tar längre tid. Plus att man har en massa måsten som gör att man inte kan sätta sig och plugga till max. Men jag ska göra det! Och jag hejar på dig. 🙂
   Vad använder du dig av för verktyg för att lära dig CSS? (Böcker, hemsidor…?) Eller tar du en kurs?

   Svara
   1. Pernilla

    Jag har ett par böcker hemma, men de är inte så himla bra. Ibland sitter jag i Borders (en bokhandel där de låter dig läsa böckerna varesig du köper det eller ej – nästan som ett bibliotek…fast kommerciellt haha) och läser CSS böckerna där, men mest Googlar jag svar när jag kodar.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge